Stagiair Projectcoördinator EHBO-onderwijs, Amsterdam

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Iedereen zou in geval van nood mogen rekenen op Eerste Hulp, maar zelf ook eerste hulp moeten kunnen verlenen aan een medemens. Het Rode Kruis organiseert daarom EHBO-cursussen in o.a. buurthuizen, scholen en op onze eigen locatie.

Ter uitbreiding van ons team EHBO-onderwijs zijn we in Amsterdam op zoek naar een:

Stagiair Projectcoördinator EHBO-onderwijs

Periode
Vanaf september 2018

Plaats in de organisatie
De projectcoördinator valt onder de projectleider EHBO.

Doel van de functie
In 2017 heeft een grote groep actieve vrijwilligers in Nieuw-West tegen hoge korting deelgenomen aan een EHBO-cursus van het Rode Kruis Amsterdam. Stadsdeel Nieuw-West maakte deze actie mogelijk omdat zij wil investeren in actieve vrijwilligers die veel voor de buurt betekenen. Ook wil zij hiermee de veiligheid in de buurt verhogen.

Alle actieve vrijwilligers in Stadsdeel Nieuw-West kregen de kans om bij het Rode Kruis een EHBO-cursus van twee dagen te volgen voor slechts 15 euro per persoon, of een cursus van 3 dagen voor 25 euro per persoon (i.p.v. 250 euro!). Deze actie sluit volledig aan bij de ambitie van het Rode Kruis Amsterdam dat álle Amsterdammers Eerste Hulp kunnen verlenen. Na de eerste twee cursusdagen ontvangt de deelnemer een certificaat. Daarmee kan hij of zij vrijstelling krijgen voor het EHBO-onderdeel binnen een BHV-cursus. Als de vrijwilliger daarnaast ook de aanvullende module Uitgebreide Eerste Hulp (1 extra lesdag) voor 10 euro extra volgt, kan deze zelfs aan de slag als (betaalde) EHBO’er op evenementen of bijvoorbeeld solliciteren naar een functie als ambulancechauffeur. Dit biedt enorm veel kansen voor vrijwilligers. In 2018 bouwen we dit project verder uit.

Het aanbod is uniek in Amsterdam en een mooie kans voor organisaties en vrijwilligers:

 • Het is een manier om vrijwilligers te bedanken voor hun vrijwillige inzet;
 • Uit ervaring blijkt dat deelnemers zich na afloop zelfverzekerder voelen;
 • De EHBO-kennis en vaardigheden kunnen niet alleen tijdens het werk, maar ook onderweg of thuis worden toegepast, wat de veiligheid in de wijk verhoogt;
 • EHBO-les wordt financieel toegankelijk gemaakt voor een grote groep inwoners;
 • Het EHBO-certificaat is een mooie aanvulling op een C.V.

Functie-inhoud
Als stagiair(e) zal je deel gaan uit maken van het EHBO-team. Jij draagt de verantwoordelijkheid dat alle beschikbare cursusplekken worden gevuld en cursisten naar alle tevredenheid de cursus hebben gevolgd.

Bij deze stage kun je zelf aangeven aan welke competenties je vooral wilt werken. Samen met je begeleider bepaal je je leerdoelen. Competenties waar je bijvoorbeeld mee aan de slag zou kunnen, zijn:

 • Plannen en organiseren
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgericht werken
 • Financieel bewustzijn
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Ondernemerschap en netwerkvaardigheid
 • Sales

Functie-eisen
Voor deze functie is het vereist dat je:

 • een relevante opleiding volgt (HBO);
 • affiniteit hebt met (sociaal) ondernemerschap;
 • affiniteit hebt met Marketing/Communicatie/Relatiemanagement/e.d.;
 • een professionele houding hebt in contact met potentiële klanten en opdrachtgevers;
 • netjes werkt en je werkzaamheden overzichtelijk documenteert;
 • bereid bent om aanvullende taken te verrichten om inzicht te krijgen in de projecten van de afdeling EHBO-onderwijs t.b.v. het mede-ontwikkelen van het EHBO-product;
 • voor minimaal 5 maanden tenminste 32 uur per week beschikbaar bent tijdens kantoortijden.

Wij bieden
Een boeiende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is en de mogelijkheid om te leren en werkervaring op te doen. Je ontvangt een stagevergoeding.

Reacties
Heb je een vraag over deze functie, bel dan met Patricia Bosch: 020 – 622 62 11. Wil jij je aanmelden, stuur dan je motivatie en CV via onze website.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook en Twitter.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options