Penningmeester, omgeving Utrecht

Achter de Regenboog
Achter de Regenboog is al 25 jaar thuis op het gebied van kinderen, jongeren en rouw. Wij geloven in de kracht van lotgenotencontact en organiseren daarom jaarlijks door het hele land gezins- en kinderweekenden voor iedereen die te maken heeft gehad met de dood van een dierbare naaste. Onze jarenlange expertise zetten we ook in richting ouders, professionals en scholen. Voor deskundig advies, voorlichting, als vraagbaak of luisterend oor. Achter de Regenboog – Thuis in rouw.

Stichting Achter de Regenboog zoekt met spoed een:

Penningmeester

Functieomschrijving
Achter de Regenboog is op zoek naar een nieuw bestuurslid Penningmeester. Als bestuurslid zorg je ervoor dat een duidelijke visie en strategie wordt neergezet. Dit vergt zowel een affiniteit met en kennis rondom rouw, als het vermogen om een stabiele organisatie met veel vrijwilligers te organiseren. Als penningmeester ben je onder andere verantwoordelijk voor het beheren van de financiën van Achter de Regenboog en het voorbereiden van de verantwoording daarvan. De penningmeester is verantwoordelijk voor het doen van betalingen. De penningmeester houdt toezicht over periodieke donaties (onder meer ANBI), werkt mee aan aan het opstellen en uitdragen van het beleidsplan. De penningmeester stelt ieder jaar de organisatiebegroting op en houdt toezicht op deze begroting. Daarnaast wordt van de penningmeester verwacht dat hij contact onderhoudt met de accountant en zorgt voor een financieel jaarverslag. De penningmeester is ook belast met de inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. Achter de Regenboog maakt sinds 2016 een transitie door in de manier waarop werk en mensen zijn georganiseerd. Dit betekent dat je als penningmeester om moet kunnen gaan met werken in een veranderende organisatie en het leuk vindt om deze mede vorm te geven.

Functie eisen
De ideale kandidaat voor een van deze functies is iemand die zich betrokken voelt bij het werkgebied van Achter de Regenboog. De organisatie heeft geen kantoor, alle medewerkers moeten daarom een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben en werk zelfstandig kunnen uitvoeren.

  • Specifiek voor de rol van penningmeester is het daarnaast belangrijk dat je jezelf herkent in het volgende:
  • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed zelfstandig werken en discipline opbrengen
  • Je vindt het leuk om bij te dragen aan het vormgeven van een organisatie in transitie
  • Je hebt plezier in het omgaan met cijfers
  • Je kunt omgaan met excel
  • Je bent communicatief en betrokken
  • Je vindt het leuk om anderen te ondersteunen in het organiseren van hun activiteiten
  • Je houdt ervan om algemeen overzicht te houden
  • Je bent technisch vaardig en leert snel
  • Je kan informatie goed verwerken en helder communiceren met anderen

Aanbod
Het gaat om een vrijwilligersfunctie. Voor deze functie geldt dat je ruimte krijgt om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en die van anderen. Daarnaast is de werksfeer bijzonder vriendelijk en vanzelfsprekend mag je aansluiten bij activiteiten en trainingen die gegeven worden door de organisatie. Reiskosten van de functie worden vergoed. De belasting voor deze vrijwilligersfunctie bedraagt 4 – 8 uur per week.

Solliciteren
Voor vragen over de vacature, solliciteren of over de procedure kun je contact opnemen met ons opnemen via: penningmeester@achterderegenboog.nl.

Bekijk onze website voor meer informatie over Achter de Regenboog.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options