Manager/Missionaris Water en Milieu

In Nkhoma in Malawi, op zo’n 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad Lilongwe,
is behoefte aan een christen-

Manager/Missionaris Water en Milieu

Malawi is één van de armste landen ter wereld die zich terecht het warme hart van Afrika noemt. De humor en de hartelijkheid van de mensen laten je haast vergeten dat veel gezinnen dagelijks strijden voor voldoende eten.

Nkhoma is een christelijke missiepost gelegen in het landelijke gebied van Malawi. Het bevat een 240 beds missieziekenhuis, een verpleegschool, een theologische school, een kleine maar groeiende universiteit, 2 basisscholen, personeelshuizen voor deze instellingen, een gastenverblijf en een kleine supermarkt.

Taken:
De belangrijkste taak van de Manager/Missionaris Water en Milieu is het beheer en onderhoud van de watervoorziening in Nkhoma wat bestaat uit ongeveer 200 consumenten en de genoemde instellingen.

Nkhoma een relatief grote missiepost. De waterafdeling is verantwoordelijk voor het leveren van water aan de gehele missiepost. De bestaande infrastructuur bestaat uit: Waterpompen en een toevoerleiding van 6 km van de waterbron (een rivier), waterreservoirs, filtersysteem en een groot distributienetwerk naar ongeveer 200 consumenten.

Daarnaast zal hij (op kleinere schaal) het milieuwerk uitbreiden door het demonstreren van duurzame landbouw op een testveldje en het bevorderen van boomplanting in het algemeen. De kandidaat is een technisch ingesteld persoon, met “ groene vingers”.

Werkgever:

  • U werkt voor de Church of Central Africa Presbyterian (de CCAP).
  • Nkhoma Mission Station is het hoofdkantoor van de CCAP.

Op dit moment wordt de post vervult door een Zuid-Afrikaanse missionaris, Hennie Smit, die eind november 2018 met pensioen hoopt te gaan.

Salaris:
Voor de Manager/Missionaris Water en Milieu is vanuit Malawi geen budget beschikbaar. Hij ontvangt op dit moment een toelage van de Nederduits Gereformeerde Kerk uit Zuid-Afrika die bestaat uit een deel van de (Zuid-Afrikaanse) zorgverzekering, een (Zuid-Afrikaans) pensioen en een bedrag voor jaarlijkse reiskosten, van en naar Malawi.

De Nederduits Gereformeerde Kerk wil dit continueren voor de nieuwe Manager/Missionaris Water en Milieu. Er zal waarschijnlijk gewerkt worden met een eigen thuisfrontcommissie (TFC) vanuit Nederland. De TFC is de schakel tussen de werker en de uitzendende gemeente en stimuleert de gemeente om met gebed, meeleven en financiële steun de werker betrokken te zijn. Bij gebleken interesse zal dit nader moeten worden besproken.

Huisvesting:
De huisvesting van de Manager/Missionaris Water en Milieu, en mogelijk zijn gezin, wordt verzorgd door de CCAP. Zij stellen nu een ruim woonhuis met tuin ter beschikking op missiepost Nkhoma.

Deze vacaturetekst bevat in hoofdlijnen de informatie voor de openstaande vacature.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hennie Smit, (bij voorkeur per e-mail): hennie.smit03@gmail.com of op telefoonnummer: +265 999 364 676.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options