Coördinator ‘Samen in Amsterdam’

Eén van de projecten van het Rode Kruis Amsterdam is het maatjesproject ‘Samen in Amsterdam’. Binnen dit project wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een Amsterdammer, die behoefte heeft aan meer contact. Voor het maatjesproject zijn wij voor de stadsdelen Nieuw-West, Zuid en Zuidoost/Diemen op zoek naar een:

COORDINATOR ‘SAMEN IN AMSTERDAM’ (diverse stadsdelen) Amsterdam

Wat ga je doen?
Ongeveer 1 op de 8 Amsterdammers is sterk eenzaam en heeft behoefte aan meer sociaal contact. Mensen kunnen door persoonlijke omstandigheden, ouderdom, een chronische ziekte of een lichamelijke beperking hun sociale netwerk kwijtraken.
Het doel van het maatjesproject is het verlichten en verminderen van sociale eenzaamheid en waar mogelijk het realiseren van netwerkversterking van kwetsbare mensen in Amsterdam. Als coördinator, koppel je deelnemers van het project aan een vrijwilliger. Hij of zij is een maatje die een luisterend oor en persoonlijk contact biedt. De vrijwilliger helpt de deelnemer ook om de sociale contacten en activiteiten uit te breiden.

Als coördinator voer je intakegesprekken met deelnemers thuis en maak je een verslag hiervan. Vervolgens maak je koppelingen aan de hand van informatie over de vrijwilligers. Gedurende het jaar van de koppeling houd je met beiden contact en voer je evaluatiegesprekken. Je probeert hen beiden zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de koppeling. Ook stimuleer je hen beiden om samen actief aan de slag te gaan om het sociale netwerk van de deelnemer uit te breiden en/of te versterken. Bij vragen ben je als coördinator het eerste aanspreekpunt.

Waar moet je aan voldoen?
Voor deze vrijwilligersfunctie is het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Je hebt affiniteit met de doelgroep en als je hiernaast enige kennis hebt van de sociale kaart van Amsterdam, dan is dat mooi meegenomen. Je bent bekend met de Office-programma’s Word en Excel. Het werk van de coördinator vraagt gemiddeld 8 uur per week en je wordt begeleid en ondersteund door de projectleider. Deze vrijwilligersfunctie vraagt om inzet voor een langere periode (tenminste voor 1 jaar).

Wat levert het je op?
Coördinator zijn van Samen in Amsterdam biedt jou:

  • voldoening om eenzame Amsterdammers te helpen;
  • flexibel te plannen vrijwilligerswerk;
  • een vergroting van kennis en vaardigheden;
  • trainingen;
  • ontmoetingen met nieuwe mensen;
  • reiskostenvergoeding en verzekering.

Hoe meld je je aan?
Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op met Patricia Bosch via 020 – 622 62 11. Wil je je aanmelden, mail dan je motivatie en CV naar: vrijwilligerswerkamsterdam@redcross.nl.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options