Coördinator Evenementenhulp, Zaanstreek-Waterland

Het Rode Kruis is gespecialiseerd in het leveren van eerste hulp bij evenementen. Voor het district Zaanstreek-Waterland zoeken we voor het team Evenementenhulp een

Coördinator Evenementenhulp (vrijwillig)

die samen met de districtscoördinator zorgt voor de organisatie van inzetten bij evenementen in het district (bijvoorbeeld Reuring (City Slam), Lente Kabinet, diverse Sportwedstrijden, Zaanse Uitmarkt en de Markstadrun) en het begeleiden van vrijwilligers.

Wat ga je doen?

· Jij bent de contactpersoon voor organisatoren van evenementen. Je maakt afspraken en participeert zo nodig in voorbesprekingen.

· Je bent betrokken bij en coördineert de inzet van Evenementenhulpverleners voor, tijdens en na een hulpverlening. Je maakt de planning voor de inzet van Evenementenhulpverleners, bespreekt dit en je zorg voor opvang en nazorg na een hulpverlening.

· Je draait, wanneer dat nodig is, diensten als inzetleider bij hulpverleningen of draait dienst als Evenementenhulpverlener tijdens een hulpverlening.

· Je leidt de bijeenkomsten met Evenementenhulpverleners.

· Je evalueert de activiteiten en doet voorstellen ter verbetering. Daarbij heb je periodiek overleg met je mede-coördinatoren en de districtscoördinator Evenementenhulp.

· Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers Evenementenhulp. Je houdt zo nodig intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers, je begeleidt stagiaires Evenementenhulp en je coacht en begeleidt de Evenementenhulpverleners.

· Je voert wanneer dit nodig is voortgangsgesprekken en eindgesprekken.

· Je zorgt voor preventieve veiligheidsmaatregelen ten behoeve van de in te zetten vrijwilligers (zoals brancards, brandblussers en handschoenen).

Wie ben jij?
Je bent in staat vrijwilligers te motiveren, te begeleiden en aan te spreken. Je bent communicatief sterk; je kunt mensen in stresssituaties opvangen en kalmeren. Je bent van nature oplossingsgericht, kritisch en je kunt in noodsituaties daadkrachtig handelen. Je bent flexibel en kunt zelfstandig beslissingen nemen. Je bent klantgericht en in staat het visitekaartje te zijn voor het Rode Kruis. Je hebt een uitgebreid EHBO-diploma en bent bereid verdere opleidingen te volgen. Je bent in staat gebruik te maken van ons digitale systeem of bereid je dit snel eigen te maken. Kennis van Office 365 is een pré. Je onderschrijft onze zeven grondbeginselen en bent gemiddeld 4-8 uur per week beschikbaar.

Wat krijg je?
In de eerste plaats boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en om relevante werkervaring op te doen. Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en ben je verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Als vrijwilliger ben je tevens gratis lid van het Rode Kruis.

Interesse?
Bel dan met Rick Hollander, Districtscoördinator Evenementenhulp op 06-48431559 of stuur een mail met motivatie en CV naar: vrijwilligersmanagement.districtzawa@rodekruis.nl.

Wij hopen je snel te ontmoeten!
Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Gedreven door onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options