Bestuurslid Zelfredzaamheid, Brabant Zuidoost

Het Rode Kruis zou nergens zijn zonder de hulp van vrijwilligers. Daarom zoeken we voor district Brabant Zuidoost een penningmeester die op vrijwillige basis gemiddeld 4 – 6 uur per week vrij wil maken om hulp aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie mogelijk te maken.

Over het Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Sluit je aan bij de grootste hulpverleningsorganisatie wereldwijd en word collega van de ruim 28.850 al aangesloten vrijwilligers!

Wat biedt het Rode Kruis?

  • Een uitdagende bestuursfunctie; het Rode Kruis is in transitie waardoor flexibiliteit een must is en je écht het verschil kunt maken als bestuurder.
  • Goede begeleiding; je wordt wegwijs gemaakt door de vrijwilligersmanager en collega bestuursleden.
  • De mogelijkheid om bestuurlijke ervaring op te doen.
  • De ruimte voor eigen initiatief en creativiteit bij het uitbouwen van je portefeuille Zelfredzaamheid.
  • Je werkt in een enthousiast team van collega-bestuursleden.
  • Het Rode Kruis vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.
  • Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat je je kunt ontwikkelen in je functie. De bestuursacademie is speciaal ontwikkeld om trainingen en cursussen op maat te kunnen bieden voor bestuurders.

Wat ga je doen?
Je bewaakt en toetst de inhoud en voortgang van het werkplan (inclusief begroting) en jaarrekening van de afdelingen aan de hand van de kaderstelling en strategie. Je vertaalt uitgangspunten van bestuur en ledenraad naar financiële kaders en standaarden voor het district en afdelingen. Je verzorgt tussentijdse financiële verslaglegging. Je beoordeelt en toetst de ingediende begrotingen en ingediende jaarcijfers van de afdelingen ten opzichte van geplande of uitgevoerde activiteiten en besteding van het geld volgens doelstelling(en).

Je stelt werkplan/begroting en jaarrekening van het district op juiste, volledige en tijdige wijze op. Tevens ben je verantwoordelijk voor juiste, volledige en tijdige aanlevering van werkplan/ begroting en jaarrekening van de onder het district ressorterende afdelingen.

Samen met de Coördinator Financiën ondersteun je de financieel verantwoordelijken van de afdelingen in het werkgebied.

Ben je enthousiast geworden?
Solliciteer direct door een mail met CV en motivatie te sturen naar: shoogendoorn@redcross.nl.

Wil je meer info over de functie? Bel Sietske op 06-11585765.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options