Bestuurslid Fondsenwerving & Communicatie 2.0, Brabant Noord

Het Rode Kruis zou nergens zijn zonder de hulp van vrijwilligers. Daarom zoeken we voor district Brabant Noord een bestuurslid portefeuille Fondsenwerving & Communicatie die op vrijwillige basis gemiddeld 4 – 6 uur per week vrij wil maken om hulp aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie mogelijk te maken.

Over het Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Sluit je aan bij de grootste hulpverleningsorganisatie wereldwijd en word collega van de ruim 28.850 al aangesloten vrijwilligers!

Wat biedt het Rode Kruis?

 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie; het Rode Kruis bevindt zich in een transitie waardoor flexibiliteit een must is en je écht het verschil kunt maken als bestuurder.
 • Goede begeleiding; je wordt wegwijs gemaakt door de vrijwilligersmanager en collega bestuursleden.
 • De mogelijkheid om bestuurlijke ervaring op te doen.
 • De ruimte voor eigen initiatief en creativiteit bij het uitbouwen van je portefeuille Fondsenwerving & Communicatie.
 • Je werkt in een enthousiast team van collega-bestuursleden.
 • Het Rode Kruis vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.
 • Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat je je kunt ontwikkelen in je functie. De bestuursacademie is speciaal ontwikkeld om trainingen en cursussen op maat te kunnen bieden voor bestuurders.

Wat ga je doen?
Jij stimuleert afdelingen en studentendesks om lokaal fondsen te werven en mogelijk gezamenlijk sponsors of partners te benaderen binnen het district. Daarnaast stimuleer je afdelingen en studentendesks om fondsenwervende activiteiten te ondernemen, zoals; de collecte, KICI kledinginzameling, een bijdrage te leveren aan Serious Request, internationale noodhulpacties en/of internationale projecten. Het bewaken en toetsen van inhoud en voortgang van werkplannen op het gebied van fondsenwerving en communicatie behoort ook tot je takenpakket. Je zorgt voor een heldere communicatie binnen het district, bijvoorbeeld door middel van een (digitaal) districtsblad om op die manier elkaar te informeren over activiteiten binnen het district. Ook onderhoud je contacten met de verantwoordelijken op het gebied van Communicatie &Fondsenwerving binnen de afdelingen.

Ons ideale bestuurslid Fondsenwerving & Communicatie…

 • Is een enthousiaste teamspeler die het leuk vindt om de lokale vrijwilligers van de afdelingen binnen het district te verbinden.
 • Beschikt over een flinke dosis ‘humane zakelijkheid’.
 • Werkt graag planmatig en vindt het leuk om te coördineren en organiseren.
 • Is communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift.
 • Vindt het leuk om andere mensen te adviseren en/of te coachen.
 • Beschikt over beleidsmatig inzicht en kan veranderingsprocessen begeleiden.

Enthousiast?
Heb je interesse om als bestuurslid bij district Brabant Noord aan de slag te gaan? Stuur dan een motivatiemail met CV naar Eline Somers (Vrijwilligersmanager) via: esomers@redcross.nl.

Heb je vragen? Voor informatie kun je Eline bellen op nummer: 06 22178050.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options