Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Omgaan met stress in tijden van corona

Nederlandse Rode Kruis

Tijdens een crisis is het normaal om je verdrietig, gespannen, onzeker of bang te voelen. Heb je last van deze gevoelens? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je beter te voelen.

Praten helpt

Vaak helpt het al om erover te praten met andere mensen. Omdat het nu belangrijk is om op veilige afstand van elkaar te blijven, zijn bellen, appen of skypen een goede optie. Dus pak de telefoon en bel een familielid of een goede vriend of vriendin.

Of bel de Rode Kruis Hulplijn.

Juiste (hoeveelheid) informatie

Besef je goed dat niet alle informatie over het coronavirus correct is. Check altijd de informatiebron en let goed op bij het interpreteren van cijfers en grafieken. Betrouwbare bronnen zijn onder andere het RIVM, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rode Kruis.

Kijk en luister niet constant naar nieuws-updates over het coronavirus. Dit kan je zorgen juist verergeren. Zoek afleiding in dingen waar je wel vrolijk van wordt: Lees een leuk boek of kijk je favoriete serie.

Doe dingen waar je rustig van wordt

Doe de dingen waar je normaal ook blij of rustig van wordt. Wat helpt jou in een andere stressvolle situatie? Voel jij je goed na een yoga- of meditatiesessie, een intensieve workout of stort je je liever op een creatieve hobby? Waar je je goed van voelt verschilt per persoon, kies iets dat voor jou het beste werkt.

Zorg goed voor jezelf

Zorg ervoor dat je gezond blijft, ook als je binnen moet blijven. Eet gezond, zorg voor voldoende nachtrust en beweging. Een vaste dagelijkse routine helpt hierbij.

Vergeet niet je sociale contacten te onderhouden, met je familie en vrienden thuis én op afstand.

Hulplijn voor kwetsbaren

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

Samen maken we een verschil

Omgaan met stress in tijden van corona

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.