Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nu op de radio: Skip de AH kip!

Wakker Dier

“Er is alle reden om de AH kip te skippen,” vertelt Hilhorst. “We roepen daartoe op omdat de kippen nog altijd te weinig ruimte krijgen. Terwijl er inmiddels flink wat bedrijven zijn die juist meer ruimte eisen voor hun standaard kip.” Voorbeelden zijn supermarkten Aldi, Jumbo en Lidl. En eetgelegenheden als La Place, Starbucks, Holland Casino, Shell Deli2Go, Gauchos en Vapiano. Maar ook Aviko maaltijden, Dr. Oetker pizza’s en Struik soepen en worsten.

Rotleven

De keurmerkloze AH kip gaat bij Albert Heijn het meest langs de kassa. De kippen leven in volle stallen met zestien kippen per vierkante meter en hebben daardoor een rotleven. Ze raken gestrest, lopen over elkaar heen en verwonden elkaar.

Minimaal één Beter Leven-ster

Wakker Dier wil dat alle kipproducten in supermarkten ten minste voldoen aan de welzijnscriteria van het één ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. De kippen hebben dan meer ruimte en een overdekte uitloop. De pijlen van Wakker Dier zijn momenteel op Albert Heijn gericht, omdat deze supermarkt het ronduit slecht doet op het gebied van kippenwelzijn.

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/nieuws/radiospot-concurrenten-geven-kip-meer-ruimte-dan-albert-heijn-2/

Nu op de radio: Skip de AH kip!

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV