Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Noodhulp voor slachtoffers overstromingen in Zuid-Soedan

Stichting Vluchteling

Een groot deel van Zuid-Soedan staat onder water. Door hevige overstromingen zitten duizenden mensen vast in ontoegankelijke gebieden. Ruim 800.000 mensen in het straatarme land zijn getroffen. Stichting Vluchteling biedt samen met haar partner Intersos hulp aan ontheemden die slachtoffer zijn van het wassende water.

Voor het 2e jaar op rij zijn het noordoosten en oosten van Zuid-Soedan getroffen door zware overstromingen. Ongeveer een 370.000 Zuid-Soedanezen zijn op de vlucht geslagen. De overstromingen verergeren de toch al slechte humanitaire situatie in Zuid-Soedan, waar 7 miljoen mensen, twee derde van de bevolking, afhankelijk zijn van noodhulp. Dit komt door de jarenlange oorlog tussen Noord- en Zuid-Soedan waarbij 4 miljoen mensen zijn gevlucht.

Daarnaast kampt het land met extreme honger wat door de overstromingen en de gemiste oogst en verlies van vee het komende seizoen alleen maar zal verergeren. In een van de zwaarst getroffen gebieden ondervinden al 1,4 miljoen mensen ernstige tot extreme honger.

Wat doen onze teams?

Stichting Vluchteling heeft twee programma’s in Zuid-Soedan, waarvan één in de provincie Ayod, waar ontheemden als gevolg van de overstromingen behoefte hebben aan onderdak. In totaal ontvangen 800 huishoudens (4.800 mensen) onze hulp.

De focus ligt op:

  • Het uitdelen van noodhulppakketten met o.a. plastic zeil, pannen, dekens, klamboes, slaapmatten en een zaklamp;
  • Beschikbaar stellen van cashhulp om door het water beschadigde huizen te kunnen herstellen of herbouwen.

Corona

Op dit moment doen we er in Zuid-Soedan alles aan om onze reguliere hulpverlening corona proof te maken en bieden we hulp in het ontheemdenkamp in de stad Malakal. Lees hier verder.

Stichting Vluchteling biedt ook in Niger hulp aan slachtoffers van de overstromingen. Er is in ieder geval nog tot eind november zware regenval voorspeld en er wordt verwacht dat de situatie hierdoor nog meer verslechterd.

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/10/noodhulp-voor-slachtoffers-overstromingen-in-zuid-soedan

Noodhulp voor slachtoffers overstromingen in Zuid-Soedan

Stichting Vluchteling

Mensen in nood
Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV