Meer weten? informatie@fondsen.org

Noodhospitaal in Syrisch kamp moet levens redden

Het noodhospitaal dat het Rode Kruis deze week opent, moet een einde maken aan de schrijnende medische omstandigheden in het Syrische vluchtelingenkamp Al Hol. 

In het Syrische kamp Al Hol gaat deze week een nieuw noodhospitaal open. Collega’s van het International Committee of the Red Cross (ICRC), Syrian Arab Red Crescent (SARC) en het Noorse Rode Kruis stampten het lazaret met vereende krachten uit de grond.

Een ziekenhuis in Al Hol was hard nodig. Het afgelopen half jaar groeide het aantal mensen dat in het kamp wordt opgevangen tot 74.000. Liefst 90 procent bestaat uit vrouwen en kinderen. In het volle opvangkamp sterven mensen aan ziektes die te voorkomen zijn.

Ook wachten veel oorlogsvluchtelingen die tijdens hun vlucht gewond raakten nog op hulp. Philip Spoerri, hoofd van de Syrische ICRC-delegatie die het kamp onlangs bezocht, noemt de behoefte aan medische hulp in het kamp ‘enorm’.

De helft van de zieken in het kamp zijn volgens het ICRC kinderen. Omar (zie foto boven artikel) bijvoorbeeld, een tienjarige jongen dat zwaar gewond raakte bij mortierbeschietingen. Hij kan in het nieuwe ziekenhuis goed worden behandeld.

Stijgende temperaturen

De omstandigheden in Al Hol zijn zwaar. Met de zomer in aantocht maakt het ICRC zich grote zorgen over de stijgende temperaturen en wat die betekenen voor de mensen die in het kamp wonen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rode Kruis Nederland:

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/noodhospitaal-in-syrisch-kamp-moet-levens-redden/

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633