Meer weten? informatie@fondsen.org

Nobelprijs veroordeelt seksueel geweld als oorlogswapen

05-10-2018

PAX feliciteert Denis Mukwege en Nadia Murad als imponerende en moedige winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede. De toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede is een krachtige veroordeling van seksueel geweld en verkrachting van vrouwen als wapen in de oorlog.

Algemeen directeur Jan Gruiters zegt: “Toekenning van de Nobelprijs is ook een erkenning en ondersteuning van alle vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. En die waar ook ter wereld opkomen voor recht en vrede. De toekenning is tevens een oproep om de daders van seksueel geweld als oorlogswapen ter verantwoording te roepen en te berechten voor hun oorlogsmisdaden.

Denis Mukwege heeft in zijn werk steeds benadrukt dat bijdragen aan vrede en recht een opdracht is voor allen. Nadia Murad is een symbool van de waardigheid en moed waarmee slachtoffers van seksueel geweld opkomen voor een vreedzame en inclusieve samenleving waarin de rechten en waardigheid van vrouwen en minderheden zijn gegarandeerd. 

ICAN, met PAX als een van de drijvende krachten, ontving in 2017 de Nobelprijs van de Vrede. We wensen Denis Mukwege en Nadia Murad een onvergetelijke dag toe zoals wij die vorig jaar mochten meemaken.”

Lees ook: Wat kunnen Denis Mukwege en Nadia Murad verwachten? en Spreek je uit tegen seksueel geweld en verkrachting van vrouwen.

Omstreden wapens en wapenhandel, Midden-Oosten, Afrika

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633