Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe vaardigheden voor kindbruiden in India

Terre des Hommes

Bijna de helft van de meisjes in India trouwt op zeer jonge leeftijd, namelijk vóór hun 18e levensjaar. Deze kindbruiden, die vaak in armoede leven, helpen we met ons programma IMAGE. Tijdens de coronacrisis hebben we extra aandacht voor hun verslechterde situatie en de onrust rondom het virus.

Hun situatie was al zorgwekkend, en daar is de angst voor het coronavirus bijgekomen.

Jong trouwen heeft enorme nadelen. De meisjes krijgen vroeg kinderen en gaan vaak niet meer naar school. Velen kunnen niet lezen, schrijven en rekenen. Daardoor kunnen ze geen goedbetaald werken vinden en blijven ze arm en afhankelijk van hun echtgenoten. Misbruik binnen kindhuwelijken komt veel voor.

Met ons programma IMAGE (Initiative for Married Adolescent Girls’ Empowerment) willen we  kindhuwelijken voorkomen en bieden we hulp aan meisjes die jong zijn getrouwd. Door hun rol binnen de gemeenschap te versterken, worden ze minder kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting.

Zorgen om corona

Door de coronapandemie is de situatie van de meisjes verslechterd, zowel economisch als psychisch. Hun situatie was al zorgwekkend, en daar is de angst voor het coronavirus bijgekomen. Daarom organiseerden we in de zuidelijke deelstaat Karnataka een online therapiesessie. De meisjes kregen praktische tips om met angst en spanning om te gaan, en er was ruimte om persoonlijke problemen te bespreken.

Voedsel verbouwen

Ook werden er verschillende activiteiten aangeboden. Zoals moestuinieren, een activiteit met meerdere doeleinden: het is therapeutisch, én het leverde het broodnodige voedsel op. Het leren van een nieuwe vaardigheid draagt ook bij aan hun zelfvertrouwen, en het biedt kansen om zelf een inkomen te verdienen. In totaal werden 165 meisjes uit 18 dorpen geholpen.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/nieuwe-vaardigheden-voor-kindbruiden-in-india

Nieuwe vaardigheden voor kindbruiden in India

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV