Nieuwe Rijksmuseum-rondleiding voor mbo-studenten

sEE-Y5MmvQmQum1W87LTWYLuGfiyofv1ISJqLa_VHpI4w4U2y91u32Ikz7MT0hxtw6L783bkA_Mw5kvy9q3gjiG_OUY=s500-c

Inhoud rondleiding

Centraal staat het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden. Samen met een rondleider bekijken studenten de kunstwerken en maken zij kennis met de levensverhalen van 15 historische figuren uit de collectie van het Rijksmuseum. Met welke dilemma’s hebben zij geworsteld? Welke invloed hebben zij gehad op de geschiedenis? Wat kunnen we van hen leren? Ze gaan in gesprek over maatschappelijke thema’s, zoals emancipatie, seksuele revolutie, geloof en koloniaal verleden.

ThiemeMeulenhoff x Rijksmuseum

ThiemeMeulenhoff is educatief partner van het Rijksmuseum. ThiemeMeulenhoff en het Rijksmuseum helpen mbo-docenten o.a. bij het toepassen van kritische denkvaardigheden in hun lessen. Samen hebben wij lesmateriaal ontwikkeld als voorbereiding op een bezoek aan het Rijksmuseum.

Meer mbo

Het Rijksmuseum ontwikkelde eerder twee workshops (Patronen in het Rijksmuseum en Dutch Design in de Gouden Eeuw) en een rondleiding (Toppers van de Gouden Eeuw) waarbij mbo-studenten kennismaken met de beroemde kunstschatten en historische voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Details

Per groep van 15 leerlingen verwacht het Rijksmuseum minimaal 1 en maximaal 2 begeleiders vanuit school. De begeleiders hebben gratis toegang en ontvangen in het museum een begeleidersticket na aanmelding van de groep. De rondleider stemt de inhoud van de rondleiding af op het niveau en de vakopleiding. Prijs € 55,00

Meer informatie en boeken

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN