Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw programma helpt organisaties die meer jonge vrijwilligers willen inzetten

Oranje Fonds

We zijn op zoek naar organisaties die meer jonge vrijwilligers willen inzetten. In ons nieuwe programma De verschilmakers: jong-sociaal-oranje bieden we 25 deelnemers drie jaar lang ondersteuning, begeleiding en een financiële bijdrage om jongeren te bereiken en bij hun werk te betrekken. Organisaties kunnen zich tot 30 mei aanmelden.

Het programma bestaat onder meer uit werksessies, netwerkbijeenkomsten en individuele coaching en begeleiding. Deelnemende organisaties leren van elkaar, van jongeren, en van organisaties die veel ervaring hebben op dit gebied. Daarnaast krijgen deelnemers financiële ondersteuning voor ontwikkeluren (maximaal € 35.000,= per jaar).

Criteria

Organisaties die willen meedoen, moeten aan een aantal criteria voldoen. Zo zijn ze werkzaam op het werkterrein van het Oranje Fonds: binnen het sociale domein. Hun activiteiten moeten uitsluiting tegengaan en ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving.

Kennis overdragen

Het is de bedoeling dat de deelnemers, nadat ze hun eigen organisatie hebben versterkt, hun kennis overdragen aan vijf andere lokale sociale initiatieven. Dat gebeurt via de zogenoemde train-de-trainer methodiek. Zo ontstaat een olievlek die ervoor zorgt dat steeds meer organisaties ertoe in staat zijn jonge vrijwilligers te betrekken.

Maatschappelijke diensttijd

De verschilmakers is een programma in het kader van het actieprogramma maatschappelijke diensttijd (MDT). Jongeren die daaraan meedoen ontdekken hun talenten terwijl ze tegelijkertijd vrijwillig iets goeds doen voor een ander. De verschilmakers wordt mede mogelijk gemaakt en gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Oranje Fonds:

https://www.oranjefonds.nl/nieuw-programma-helpt-organisaties-die-meer-jonge-vrijwilligers-willen-inzetten

Nieuw programma helpt organisaties die meer jonge vrijwilligers willen inzetten

Oranje Fonds

Maatschappij
Maliebaan 18, 3581 CP Utrecht, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV