Nieuw! Bedrijfsvrienden van Alzheimer Nederland

bedrijfsvriend-tovertafel.jpg

De Tovertafel: voor het doorbreken van apathie

De Tovertafel is bewezen effectief in het doorbreken van apathie. Het is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de vertrouwde eettafel bijvoorbeeld. In het kastje zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee de interactieve spellen op tafel worden geprojecteerd. De makers van de Tovertafel voelen zich nauw verbonden met Alzheimer Nederland. “We zetten ons allebei in om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, te verbeteren. Ook steunen we hun streven om dementie in de toekomst te voorkomen en genezen”.

> Ga naar Tovertafel.nl

De CRDL: ijsbreker in het contact

De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Door allebei een hand te leggen op de CRDL, komt deze tot leven. Er komen herkenbare geluiden uit (van onder meer de zee, vogels en muziekinstrumenten), die veranderen als je elkaar op verschillende manieren aanraakt. “Alzheimer Nederland is niet alleen onmisbaar als het gaat om het terugdringen van deze ziekte, maar ook bij het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie. Elkaar aanraken, aandacht geven en contact blijven maken, ondanks de ziekte. Dat brengt ons als organisaties dichter bij elkaar.”

> Ga naar crdlt.com

Actief dankzij de BeleefTV                                    

De BeleefTV is een interactieve, mobiele activiteitentafel, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Het spelen van stimulerende spelletjes, het luisteren van muziek en het ophalen van herinneringen brengt de bewoners van zorginstellingen dichter bij elkaar en hun omgeving. “Door ons werk zien we dagelijks de gevolgen van dementie. Dan besef je hoeveel impact het heeft op de samenleving. En dan weet je ook hoe belangrijk het werk van Alzheimer Nederland is.’’ Om dat te ondersteunen schenkt het bedrijf achter de BeleefTV bij iedere gratis en vrijblijvende proefweek 25 euro aan Alzheimer Nederland. “Ook trainen we met een team van collega’s voor de estafette-fietstocht 2bike4alzheimer. Ons doel is om 10.000,- bij elkaar te fietsen.’’

> Ga naar beleeftv.nl

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Alzheimer Nederland:

https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/nieuw-bedrijfsvrienden-van-alzheimer-nederland

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN