Meer weten? informatie@fondsen.org

Niet alles gaat van een leien dakje

Laat je papieren zien.

Zoals je misschien al hebt gelezen, is Sharlon weer naar Malawi afgereisd en daar heeft ze nog geen minuut stilgezeten. Afgelopen 2 weken heeft Sharlon een paar stukken grond bekeken. In week 1 had ze al een stuk grond gevonden waar ze erg enthousiast van werd. De grond was beschikbaar in een goede buurt, had goede afmetingen, goede scholen en geen cafés in de buurt. Sharlon was in haar gedachte al begonnen met bouwen op deze locatie.  De startprijs voor de onderhandelingen was erg gunstig, dus Sharlon wilde een bod doen. Ze vroeg aan Yamikani, een man die haar als tussenpersoon hielp in het proces, of hij achter de papieren aan kon gaan, zodat ze zeker wist dat alles goed zou gaan voordat ze een bod zou doen. Yamikani vertelde Sharlon dat hij moeite had met het krijgen van de papieren en dat ze nog even geduld moest hebben. Dit was al een ‘red flag’.

Na 2 weken werd duidelijk waarom het moeilijk was de papieren te krijgen. De eigenaar had het stuk grond al verkocht aan een ander en hij wilde proberen om het nogmaals aan Mavuvu te verkopen. Sharlon was erg blij dat ze oplettend is gebleven. Deze situatie heeft heel goed laten zien dat we voorzichtig moeten zijn en goed moeten doorvragen naar de juiste papieren. Uiteraard hadden we het niet gekocht wanneer we de juiste papieren niet gekregen hadden. Maar het was heel mooi geweest wanneer Sharon het ‘snel’ geregeld had zodat we de volgende stappen kunnen nemen, ze was dan ook erg teleurgesteld.

Sharlon heeft volgende week weer nieuwe stukken grond die bekeken kunnen worden en zal met dezelfde voorzichtigheid de locaties bekijken en gelijk vragen naar de papieren!

Hopelijk kunnen we jullie snel goed nieuws brengen!

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633