Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Netwerk lessen vmbo’ers dankzij JINC

jINC

Niet alleen wat je kan, ook wie je kent is in het professionele leven van groot belang. Daarom heeft JINC de workshop Netwerken toegevoegd aan het project Carrière Coach.

Leerlingen van vmbo’s in wijken met sociaaleconomische achterstand ontdekken tijdens de workshop dat ook zij een netwerk hebben en hoe ze dat kunnen uitbouwen. Elke relatie, ook die met hun mentor of de baas van de supermarkt waar ze op zaterdag werken, draagt immers bij aan hun sociaal kapitaal. En elke relatie kan het cruciale linkje zijn naar een nieuwe baan, opleiding of opdracht.

Netwerk inzetten

Dit schooljaar zal JINC de kansen van minimaal 660 leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag verder vergroten. Daarna zal de workshop naar verwachting verder worden uitgerold.

De aftrap op het Cburg College Amsterdam van vorige week smaakt alvast naar meer! In de woorden van een vrijwilliger: “Voor de meeste leerlingen was dit een eerste kennismaking met netwerken. Het is ontzettend belangrijk voor hun verdere loopbaan dat ze meer bewust worden van hun netwerk en deze gaan inzetten.”

Wil je kinderen helpen te ontdekken wat de arbeidsmarkt hen te bieden heeft, waar hun kwaliteiten liggen en hoe ze hun netwerk kunnen opbouwen? Kijk dan hier wat je kunt doen!

Het bericht JINC leert vmbo’ers netwerken verscheen eerst op JINC.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van jINC:

https://www.jinc.nl/jinc-leert-vmboers-netwerken/

Netwerk lessen vmbo’ers dankzij JINC

jINC

Maatschappij
Derkinderenstraat 106, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV