Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nederlandse belastingverdragen: niet eerlijk voor ontwikkelingslanden

ActionAid

Nieuw onderzoek van SOMO, in samenwerking met ActionAid, toont aan dat Nederlandse belastingverdragen met ontwikkelingslanden ondanks Nederlandse doelstellingen uit 2011 niet eerlijker zijn geworden. Verdragen die Nederland sindsdien afsloot zijn in veel gevallen slechter voor ontwikkelingslanden dan verdragen die zij met andere westerse landen afsloten. Nederland wil namelijk niet toestaan dat ontwikkelingslanden meer belasting heffen bij internationale bedrijven. Hierdoor eisen andere landen dezelfde behandeling voor bedrijven uit hun land. Nederland wakkert dus de belastingrace naar de bodem verder aan. Het gevolg? Ontwikkelingslanden kunnen onvoldoende belasting innen bij internationale bedrijven. Daardoor hebben ze onvoldoende middelen om te investeren in publieke diensten die juist voor vrouwen van groot belang zijn.

Dit bericht is afkomstig van de website van ActionAid:

https://actionaid.nl/2020/08/06/nederlandse-belastingverdragen-niet-eerlijk-voor-ontwikkelingslanden/

Nederlandse belastingverdragen: niet eerlijk voor ontwikkelingslanden

ActionAid

Ontwikkelingshulp
Stadhouderskade 60, Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV