Meer weten? informatie@fondsen.org

Nederlands brood in onrustig Burundi

Boulangerie Maria. Die naam is gekozen voor de nieuwe bakkerij in de hoofdstad van Burundi. De inwoners van Bujumbura kunnen daar pain a là Hollandaise (Nederlands brood) kopen, vermeldt het uithangbord. De bakkerij staat en de eerste bestellingen komen zelfs al binnen. De bakkers? Dat zijn de trotse jongeren die in deze bakkerij een opleiding konden volgen.

Nederlandse bakkers leren kansarme jongeren uit Burundi het bakkersvak. De jongeren kunnen zo zelf zorgen voor een inkomen. Begin dit jaar ging het project van start. Vanwege de onrust in Burundi ging het niet allemaal van een leien dakje. In mei waren de bakkers genoodzaakt om terug naar Nederland te keren. Gelukkig kon in oktober het werk verdergaan. De eerste jongeren hebben nu training gehad en verkopen hun zelfgemaakte broden. Komende tijd wordt de bakkerij verder opgestart. De situatie in Burundi is op dit moment erg gespannen, maar vooralsnog kunnen de projectactiviteiten gewoon doorgaan.

Red een Kind bracht de bakkers in contact met haar lokale partnerorganisatie Help Channel. De bakkers en Red een Kind delen kennis en mogelijkheden om zo nog meer jongeren een kansrijke toekomst te bieden. Beroepstrainingen zijn een belangrijk onderdeel van de programma’s van Red een Kind. Jongeren die geen kans hebben gehad om een opleiding af te ronden, kunnen door een praktische, korte beroepstraining toch een bestaan opbouwen. Tijdens de training wordt er ook aandacht besteed aan belangrijke vaardigheden als samenwerken en doelen stellen. Met de opgedane kennis kunnen jongeren zelf een bedrijfje opzetten of een baan zoeken om zo geld te verdienen.


Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633