Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Navalny in Rusland veroordeeld tot bijna 3 jaar strafkamp

Amnesty International

In Moskou heeft een rechtbank Aleksei Navalny veroordeeld tot 2 jaar en 8 maanden gevangenisstraf. Navalny kreeg in 2014 een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3,5 jaar opgelegd vanwege fraude. Die straf is nu omgezet in een onvoorwaardelijke straf. De tijd dat hij huisarrest had, wordt daarvan afgetrokken. Navalny moet zijn straf uitzitten in een strafkamp.

De oppositieleider werd in 2014 voorwaardelijk veroordeeld voor het verduisteren van een half miljoen dollar van twee Russische firma’s. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde dat het proces niet eerlijk is verlopen.

‘De politiek gemotiveerde veroordeling van Alexei Navalny toont het ware gezicht van de Russische autoriteiten, die van plan lijken iedereen op te sluiten die zich durft uit te spreken tegen de schending van hun mensenrechten,’ zegt Natalya Zviagina, directeur van Amnesty Moskou.

Tegen de arrestatie van Navalny werd in heel Rusland massaal geprotesteerd. De politie trad hard op tegen de demonstranten. Alleen al op 31 januari 2021 werden 5.021 mensen vastgezet.

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/rusland-veroordeelt-navalny-tot-bijna-3-jaar-strafkamp

Navalny in Rusland veroordeeld tot bijna 3 jaar strafkamp

Amnesty International

Mensenrechten
Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV