Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nationale Onderzoeksagenda Cerebrale Parese: onderzoek naar datgene wat er écht toe doet

CP Nederland

Vandaag, op Wereld CP Dag, presenteert CP-Net de Nationale Onderzoeksagenda Cerebrale Parese (CP); 11 onderzoeksvragen die volgens mensen met CP, ouders van kinderen en volwassenen met CP, (zorg)professionals en onderzoekers de hoogste prioriteit hebben om te onderzoeken.CP Nederland heeft meegewerkt aan de Onderzoeksagenda en is blij met het mooie resultaat!

Nationale Onderzoeksagenda CP

Er wordt in Nederland veel en hoogstaand wetenschappelijk onderzoek gedaan bij mensen met CP over uiteenlopende onderwerpen. Wanneer het wetenschappelijk onderzoek beter aansluit op de vragen en behoeften van mensen met CP en (zorg)professionals kunnen de resultaten hiervan nog meer impact hebben op de kwaliteit van zorg en een verbetering van het leven van mensen met CP en hun ouders teweeg brengen.

De afgelopen periode heeft CP-Net daarom in nauwe samenwerking met mensen met CP en ouders, zorgprofessionals en onderzoekers een nationale onderzoeksagenda opgesteld met financiering van de Phelps Stichting. Hiermee willen wij fondsen, universiteiten, hogescholen en andere kennis- en onderzoeksinstellingen uitnodigen om te focussen op datgene wat echt belangrijk is voor mensen met Cerebrale Parese. De onderzoeksagenda kan gedownload worden via www.cp-net.nl/onderzoeksagenda

Cerebrale Parese

Cerebrale Parese (CP) is een hersenbeschadiging, die optreedt in het eerste jaar na de geboorte. Het gevolg is een complexe handicap die vooral invloed heeft op bewegen en mobiliteit, maar ook op spreken, kijken, denken en gedrag. Jaarlijks krijgen 400 baby’s CP.

CP-Net

CP-Net is een netwerk waar zorgverleners, onderzoekers en mensen met CP of hun ouders elkaar ontmoeten en samenwerken. De ambitie van CP-Net is dat alle mensen met een CP-zorgvraag de beste zorg krijgen, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten. CP-Net werkt met de knowledge-brokermethode, waarbij een initiatiefrijke behandelaar als kennismakelaar optreedt. Hiermee is alle deskundigheid op het gebied van CP in CP-Net verenigd.
CP-Net stimuleert de implementatie van de onderzoeksagenda en de toepassing van de onderzoeksresultaten in de zorg. Hiermee draagt de Nationale Onderzoeksagenda CP bij aan een betere zorg voor mensen met CP.

Dit artikel is afkomstig van de website van CP Nederland:

https://cpnederland.nl/nationale-onderzoeksagenda-cerebrale-parese-onderzoek-naar-datgene-wat-er-echt-toe-doet/

Nationale Onderzoeksagenda Cerebrale Parese: onderzoek naar datgene wat er écht toe doet

CP Nederland

Gezondheid en Handicaps
Randhoeve 221, 3995 GA Houten, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV