Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nambwa FM: indrukwekkende film over het leven van Keniaanse meisjes

Terre des Hommes

De unieke Keniase speelfilm Namba FM is gelanceerd. De film – geproduceerd met steun van onze Girls Advocacy Alliance en inzet van betrokken meisjes – laat de dagelijkse realiteit zien van meisjes die te maken krijgen met geweld, seksuele uitbuiting en mensenhandel. Tegelijkertijd maakt de immense kracht van meisjes en betrokkenheid van de gemeenschap het tot een hoopvolle film.

Het verhaal

Pendo is een populaire radio dj in Kwale, een regio in Kenia. Zij is een voorbeeld en de stem van de meisjes en jonge vrouwen in haar gemeenschap. Op een dag belt een meisje in paniek op naar de radio en smeekt Pendo om hulp. 

Scene van de film Nambwa FM

Pendo zet alles op alles om het meisje te redden, waarbij ze niet alleen haar carrière op het spel zet maar ook te maken krijgt met machtige vijanden. Mensen waar ze tegenop keek, blijken anders te zijn dan ze zich voordoen. Tegelijkertijd ontdekt ze de kracht van de ‘gewone’ mensen in de gemeenschap. 

Namba FM is een verhaal over hoe meisjes en jonge vrouwen uiteindelijk voor zichzelf en elkaar durven opstaan ​​en voor duurzame verandering in de gemeenschap kunnen zorgen.

Unieke co-creatie

Deze film is op een unieke manier tot stand gekomen. Vanuit de Girls Advocacy Alliance (GAA) hebben we verschillende workshops georganiseerd met onder andere meisjes en jonge vrouwen, maar ook met andere gemeenschapsleden en -leiders, en medewerkers van de overheid. Meisjes kregen de kans hun ervaringen te delen en ideeën en oplossingen aan te dragen voor problemen als geweld en seksuele uitbuiting waarmee zij te maken krijgen. In de indrukwekkende film hebben ook meisjes mee gespeeld die zich voor GAA inzetten. De reactie van de jongeren was unaniem: ‘Zó is het echt. Het verhaal klopt tot in de details’. 

Nationale televisie

De film is uitgezonden op nationale televisie en is ook te zien op Youtube. Nambwa FM wordt nu ingezet om in de gemeenschap met elkaar in gesprek te gaan over de problemen waarmee meisjes te maken krijgen. Zo vertelde een meisje: “Ik zie mijn leven gereflecteerd in de film. Mijn moeder had moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en voor ons te zorgen. Toen heb ik seks gehad voor geld en raakte ik zwanger.”  

Door hun deelname kregen de meisjes en jonge vrouwen de kans om hun verhalen op een boeiende manier te vertellen. Het inspireert en beïnvloedt de gemeenschap en de overheid en draagt bij aan positieve verandering.

Scene uit de film Nambwa FM

The Girls Advocacy Alliance

In de Girls Advocacy Alliantie (GAA) werkt Terre des Hommes samen met de organisaties Plan Nederland en Defence for Children – ECPAT aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen in de samenleving. Het programma van 2016 tot en met 2020 en wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid. Het wordt uitgevoerd in Ethiopië, Sierra Leone, Liberia, Ghana, Kenia, Uganda, India, Bangladesh, Nepal en de Filipijnen.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/nambwa-fm-indrukwekkende-film-over-het-leven-van-keniaanse-meisjes

Nambwa FM: indrukwekkende film over het leven van Keniaanse meisjes

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV