Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mustapha Gidado nieuwe directeur van KNCV Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds

Dr. Mustapha Gidado treedt aan als de nieuwe algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds. Hij volgt Kitty van Weezenbeek op, die op 1 mei is overgestapt naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Gidado bekleedde sindsdien de functie van interim-directeur. De geboren Nigeriaan is de eerste niet-Nederlandse directeur in de 117-jarige geschiedenis van de organisatie, waarvan het hoofdkantoor in Den Haag is gevestigd.

Gidado was eerder directeur van het door KNCV geleide en door USAID gefinancierde Challenge TB Project (2017-2020), dat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de versterking van TBC-programma’s en -diensten in 22 verschillende landen en twee regio’s.

Voor zijn functie bij het Tuberculosefonds verhuisde Gidado in 2017 van zijn geboorteland Nigeria naar Nederland. Eerder werkte hij als country director voor KNCV in Nigeria (2012-2017), na een indrukwekkende carrière bij het Nationaal Tuberculose & Lepra Trainingscentrum in Zaria onder het federale ministerie van Volksgezondheid Nigeria.

Gidado: “Ik heb altijd in de TBC-bestrijding gewerkt. Als arts heb ik met eigen ogen gezien dat mensen en kinderen onnodig stierven, doordat ze niet de juiste behandeling kregen of doordat TBC te laat werd ontdekt. Dat motiveert mij voor dit werk. We zijn verplicht om te voorkomen dat dit nog meer mensen treft. Ik ben vereerd om deze organisatie te leiden in haar missie, een wereld vrij van TBC.”

Mr. Mirella Visser, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Mustapha Gidado is een wereldwijd erkend TBC-expert met een uitgebreid netwerk in de internationale TBC-bestrijding en volksgezondheid. Hij is een inspirerende leider, gepassioneerd op het gebied van evidence-based volksgezondheid en de eliminatie van tuberculose. De Raad van Toezicht heeft alle vertrouwen in Gidado’s leiderschapskwaliteiten om de strategie van KNCV Tuberculosefonds voort te zetten en de uitstekende reputatie als toonaangevende organisatie in de internationale strijd tegen TBC verder te versterken. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken als algemeen directeur.”

KNCV Tuberculosefonds heeft ruim 130 internationale medewerkers in dienst die landen ondersteunen in de strijd tegen TBC. Elke dag sterven er wereldwijd nog steeds 4.000 mensen aan tuberculose. Onnodig, want met de juiste behandeling kan TBC worden genezen.

Gidado is getrouwd en heeft vier kinderen die naar een internationale school in Den Haag gaan.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van KNCV Tuberculosefonds:

https://www.kncvtbc.org/2020/08/25/mustapha-gidado-nieuwe-directeur-van-kncv-tuberculosefonds/

Mustapha Gidado nieuwe directeur van KNCV Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds

Gezondheid en Handicaps
Maanweg 174, 2516 AB Den Haag
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV