Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Music Support Gelderland ondersteund negen Gelderse artiesten

Prins Bernhard Cultuurfonds

Eerder dit jaar introduceerden Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de regeling Music Support Gelderland, speciaal voor muzikanten die met een gerichte investering een grote spong vooruit willen maken. Deze eerste ronde zijn 9 Gelderse acts gekozen, die nu aan de slag kunnen met het realiseren van hun plan.

Maar liefst 79 aanvragen kwamen er binnen in ruim zes weken tijd. Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft de plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal 1.000 euro konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Linde Schöne (artiest, songwriter), Twan Spierings (Astrant Ede), Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Wim Koens (De Nieuwe Oost) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden negen artiesten die hiermee een volgende stap in hun muzikale carrière kunnen zetten.

Toekenningen eerste ronde

Deze Gelderse acts krijgen een bijdrage voor hun plan: Oshunmare (afro-futuristische performance met beeld, dans en muziek), Othy (producer en songwriter met plannen voor een short movie), Penvriend (indiefolkduo dat toewerkt naar debuut-ep), Mae Seven (hiphop-duo dat internationaal momentum voort wil zetten), Noah Jaora (singer-songwriter en producer in de soul en r&b), Vain Louie (melodische hardcoreband die werkt aan een hoogwaardig album), Nobuka (lo-fi producer die augmented reality gaat mixen met muziek en beeld) en Bastian Steven (singer-songwriter in aanloop naar zijn tweede album).

Oshunmare

Meer over de plannen lees je op de website van Poppunt Gelderland.

Veel animo

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds kregen enorm veel plannen binnen. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland: “Er zijn niet veel van deze laagdrempelige regelingen voor muzikanten, daarom zijn we deze pilot gestart met het Prins Bernhard Cultuurfonds. We hadden verwacht dat er veel animo voor zou zijn, maar dat bleek inderdaad uit de 79 aanvragen die we in 6 weken tijd ontvingen. ”

Noah Jaora. Foto: Michael Pisarahuo

Loeffen: “Deze ronde kunnen we dankzij extra financiering van De Nieuwe Oost in totaal 9 plannen toekennen, de overige artiesten ondersteunen we waar mogelijk met feedback of tips voor andere fondsen. En zij kunnen natuurlijk weer terecht bij een volgende ronde, er zijn er nog 5 dit jaar.”

Doe een aanvraag voor Music Support Gelderland!

De tweede aanvraagronde sluit op 26 januari, tot die tijd kunnen Gelderse acts hun plan indienen via de website van Poppunt Gelderland. In totaal is er 25.000 euro beschikbaar voor deze pilotregeling, meer info vind je op www.poppuntgelderland.nl.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.cultuurfonds.nl/nieuwsbericht/negen-gelderse-artiesten-ondersteund-door-music-support-gelderland

Music Support Gelderland ondersteund negen Gelderse artiesten

Prins Bernhard Cultuurfonds

Cultuur
Herengracht 476, 1017 CB Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV