Movies that Matter toont schrijnende documentaire Venezuela

Terwijl de gezondheidszorg in Venezuela instort proberen een arts, een apotheker, een activist en twee kankerpatiënten te overleven in de chaos. Dagelijks kampen zij met het dilemma: blijven of vluchten? Activist Francisco Valencia stelt zijn leven in de waagschaal om illegaal medicijnen te verspreiden, maar hoe lang kan hij dit volhouden?

‘Alles is goed’

Dit verhaal komt van de bijzondere en schrijnende documentaire Esta Todo Bien (Alles is goed). Het is een afspiegeling van het leven van miljoenen mensen die dagelijks lijden onder de beroerde staat waarin Venezuela verkeert. Er is een ernstig tekort aan medicijnen en medisch personeel. Artsen die er nog wel werken zien wekelijks onnodig mensen lijden of zelfs sterven.

Tijdens het Movies that Matter festival wordt deze documentaire vertoond in Filmhuis Den Haag. Ook is het Rode Kruis aanwezig.

]]>

Trailer Esta Todo Bien

Noodhulp voor Venezolanen

Op het filmfestival wordt de documentaire over Venezuela vier keer getoond. Zondag 24 maart is ook Dolf van Muijen van het Nederlandse Rode Kruis aanwezig. Dolf is beschermingsadviseur voor het Nederlandse Rode Kruis. Hij is werkzaam voor de internationale context inclusief de Caribische eilanden om migranten en vluchtelingen te ondersteunen.

Dolf van Muijen

Ter inleiding van de documentaire vertelt Dolf over de uitdagingen van de hulp aan mensen op de vlucht en gemeenschappen binnen en buiten Venezuela. Ook vertelt hij meer over de hulp in Ecuador en Aruba. Landen die ook te maken hebben met de situatie in Venezuela.”Het is schrijnend om te zien welk effect de situatie in Venezuela op de gezondheid van Venezolanen heeft, en hoe moeilijk het is te overleven. Het is nodig dat er met deze documentaire meer aandacht komt en dat er meer geld en routes beschikbaar komen voor meer medische hulp.”

Uiteraard staat er na de filmvertoning een collectebus van het Rode Kruis klaar, waar iedere bezoeker een bijdrage kan leveren aan een beter leven voor Venezolanen. Giro 5125 staat ook nog steeds open.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633