Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Moestuintips voor in mei

Moestuinmaand mei

Het is belangrijk om goed voor elkaar en voor je gezondheid te zorgen. Dit kun je doen door gezond te eten, te ontspannen en in beweging te blijven. Daarmee zorg je goed voor je spijsvertering en daarmee voor je afweersysteem. Met je eigen moestuin komt dit allemaal samen! Dit is dé tijd van het jaar om daar mee aan de slag te gaan. En nee, daar heb je geen grote tuin of groene vingers voor nodig! Onze minigids ‘Moestuinieren‘ neemt je stap voor stap mee in het aanleggen van een eigen moestuin(bak). En nu de maand mei is aangebroken, geven we je er graag nog wat extra tips bij. Veel moestuinplezier!

Tip 1: naar buiten!

Als ‘IJsheiligen’ voorbij is – na 15 mei – neemt de kans op nachtvorst sterk af. Dat betekent dat je de plantjes die je binnen hebt opgekweekt, buiten in je moestuinbak mag overplanten. Zet bijvoorbeeld je tomatenplantjes, courgettes, komkommers en pompoenen van binnen over naar buiten, tegen een klimrek in je moestuinbak. Hoe meer warmte en zonlicht, hoe beter deze groenten het doen.

Voordat je de plantjes in één keer van binnen naar buiten verplaatst, kan je ze het best even laten ‘wennen’. Dat doe je door ze gedurende een week overdag buiten te zetten, en ’s avonds weer naar binnen te doen.

moestuin zaailingen versmald

Tip 3: zaaien in mei

Mei is ook weer de maand om nieuwe groenten te zaaien. Wat dacht je van bietjes, lente-ui of snijbonen? Of kies je voor een paar prachtige zonnebloemen voor heerlijke pitten? In de minigids vind je meer inspiratie voor de meimaand.

Tip 4: oogsttijden

De groenten die in de minigids naar voren komen, zijn over het algemeen snelgroeiend. Op de verpakking waar de zaadjes in zitten staat precies hoeveel weken na het zaaien je kunt oogsten. Je spinazie is bijvoorbeeld na ongeveer 5 weken volgroeid, en kropsla na 9 weken.

Tip 5: zaailingen

Heb je groenten gezaaid en komen er meerdere zaailingen op één plek boven de grond? Knip de ‘zwakkere’ zaailingen weg en laat de sterkste staan. Dat lijkt misschien tegennatuurlijk, maar als je dit niet doet belemmeren ze elkaars groei en dat komt je oogst niet ten goede!

MLDS_Minigids_GezondeSpijsvertering_Mockup2

Goed voor je spijsvertering zorgen is altijd belangrijk. Maar nu het coronavirus over de wereld raast al helemaal. Je spijsvertering en afweersysteem zijn nauw met elkaar verbonden. Een goede darmgezondheid hangt daarmee samen. Hoe dat precies zit, lees je in deze gratis minigids. Download de gids hier.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Moestuintips voor in mei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV