Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Minstens 15 doden bij brand in vluchtelingenkamp Bangladesh

Dokters van de Wereld

Bij een uitslaande brand in vluchtelingenkamp Balukhali, nabij de stad Cox Bazar in Bangladesh, zijn minstens 15 doden en 560 gewonden gevallen. 400 mensen worden nog vermist. Tienduizenden Rohingya vluchtelingen zijn door het vuur hun huisvesting kwijtgeraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Lokale bronnen zeggen dat het vuur inmiddels onder controle is.

In de kampen breekt regelmatig brand uit, twee maanden geleden ging het Nayapara kamp in vlammen op. De brand van vandaag is de grootste tot nu toe.

Dokters van de Wereld in Bangladesh

Dokters van de Wereld Japan is al jaren in Bangladesh aanwezig. Onze Japanse collega’s geven er voorlichting en verlenen eerste hulp. Het voorbije jaar ging veel over corona. Het kamp wordt gezien als de plek met het hoogste besmettingsrisico ter wereld. Mensen leven er dicht op elkaar, en afstand houden is onmogelijk.

Moslimminderheid op de vlucht voor genocide in Myanmar

In Bangladesh leven meer dan een miljoen Rohingya in vluchtelingenkampen. Velen daarvan zijn op de vlucht voor het Myanmarese leger, dat genocide op hen pleegt. Bangladesh wil af van de overvolle vluchtelingenkampen in het Zuiden van het land. Een optie is om ze onder te brengen op een eiland. Hulporganisaties zijn kritisch, het eiland is door de aanwezigheid van tropische stormen ongeschikt als opvanglocatie.

Dit artikel is afkomstig van de website van Dokters van de Wereld:

Minstens 15 doden bij brand in vluchtelingenkamp Bangladesh

Minstens 15 doden bij brand in vluchtelingenkamp Bangladesh

Dokters van de Wereld

Ontwikkelingshulp
Dokters Van De Wereld, Nieuwe Herengracht, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV