Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Minister geeft pluim aan de vrijwilligers van de KNRM

KNRM

Tijdens het Algemeen Overleg Maritiem in de Tweede Kamer van 3 december is een aantal onderwerpen voorbij gekomen waarbij de KNRM betrokken is. De minister roemde de vrijwilligers van de KNRM en gaf ze een dikke pluim!

Minister Cora van Nieuwenhuizen, verantwoordelijk minister van Infrastructuur en Waterstaat sprak vol lof over de inzet van KNRM-vrijwilligers tijdens het Algemeen Overleg Maritiem . De minister roemde alle vrijwilligers van de KNRM, die “24/7 altijd bereid zijn om nachts bij slecht weer op pad te gaan om mensen te redden. Dat hebben we ook deze zomer weer gezien, dat ze vaak in actie moeten komen, een hele grote pluim naar al die vrijwilligers voor hun fantastische werk.”

In het AO Maritiem werden verschillende onderwerpen besproken waar de KNRM mee te maken heeft. Zo was er aandacht voor de drukke zomer op de stranden en de zorg over zwemmers en zwemveiligheid, de vorderingen in het triage traject van de Kustwacht en werd er gesproken over de continuering van satellietdiensten die noodzakelijk zijn om de veiligheid van zeevarenden te garanderen. Via deze satellietdiensten wordt o.a. contact gehouden met de KNRM Radio Medische Dienst.

Onderwerpen die door verschillende leden van de vaste kamer commissie van Infrastructuur en Waterstaat werden voorgelegd aan de minister. Het is mooi om te zien dat in de politiek onze zorgen aangaande de veiligheid op het water in al zijn facetten worden gedeeld en vooral dat de inzet van KNRM vrijwilligers wordt gewaardeerd. 

In een algemeen overleg wordt door een Tweede Kamercommissie met de verantwoordelijke ministers of staatssecretarissen van gedachten gewisseld over het beleid. Het is een goede vorm om actuele zaken aan de orde te stellen. Het Algemeen Overleg Maritiem is een vergadering van de vaste commissieleden van de commissie Infrastructuur en Waterstaat. 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/pluim-voor-de-vrijwilligers-van-de-knrm

Minister geeft pluim aan de vrijwilligers van de KNRM

KNRM

Mensen in nood
KNRM Hoofdkantoor, Haringkade, IJmuiden, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV