Miljoenen mensen tekenen voor beschermd gebied op Antarctica

Wereldwijd hebben meer dan twee miljoen mensen zich het afgelopen jaar aangesloten bij de beweging voor een beschermd gebied in de Antarctische Oceaan. En niet zonder reden: vijfentwintig regeringen beslissen van 22 oktober tot en met 2 november – tijdens de Antarctische Oceaancommissie (CCAMLR) – namelijk over de creatie van het grootste beschermde gebied ter wereld.

De adembenemende wereld van Antarctica – met haar drijvende ijsbergen, walvissen en pinguïns – is volledig uniek. En dat moet zo blijven. Om aandacht te vragen voor de bescherming van Antarctica, maakte Thom Yorke – zanger van Radiohead – speciaal voor Greenpeace het volgende nummer.

Greenpeace ondernam begin dit jaar een drie maanden durende expeditie naar Antarctica. We brachten de aanwezigheid van plastic  en de exploitatie door industriële visserij in Antarctische wateren aan het licht. Door samen te werken met wetenschappers ontdekten we nieuwe, kwetsbare mariene ecosystemen op de Antarctische zeebodem, die nu lokaal beschermd worden. Nu hebben we de internationale politiek nodig om grotere zeegebieden rondom Antarctica te beschermen.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633