Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meld je nu aan voor World Cleanup Day

Plastic Soup Foundation

De planeet krijgt weer een grote schoonmaakbeurt. Achter de schermen zijn de voorbereidingen van World Cleanup Day 2020 al in volle gang. Samen met 180 andere landen steken miljoenen vrijwilligers op 19 september hun handen uit de mouwen. Doe jij ook mee? Meld je hier aan en zet jouw opruimactie op de kaart!

Dit is de derde keer dat Plastic Soup Foundation World Cleanup Day in Nederland organiseert, en dit jaar is NederlandSchoon de medeorganisator. En op woensdag 16 september wordt er een speciale editie van World Cleanup Day georganiseerd voor alle scholen in Nederland.

SAMENWERKING MET NEDERLANDSCHOON

Omdat de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon in maart dit jaar wegens de corona-pandemie werd afgelast, hebben Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon besloten om een intensieve samenwerking aan te gaan en de krachten te bundelen in de organisatie van World Cleanup Day op zaterdag 19 september.

Dit partnerschap brengt kennis en ervaring samen waardoor World Cleanup Day tot een nog groter succes gemaakt kan worden. Beide partijen spannen zich in om nog meer mensen mee te laten doen en stimuleren daarbij het gebruik van de Litterati-app. Nederland wordt zo nóg schoner en er wordt nóg meer informatie vergaard. Hiermee wordt wetenschappelijk onderzoek verder gebracht en kunnen oplossingen worden doorontwikkeld voor en door bedrijven, burgers en gemeenten.

INTERACTIEVE KAART MET OPRUIMACTIES

Waar ga jij opruimen? Kijk op de interactieve kaart van World Cleanup Day en meld je aan. Er zijn twee mogelijkheden. Of je start zelf een opruimactie en je nodigt via de kaart anderen uit om mee te doen. Of je doet mee met een opruimactie die iemand anders organiseert. Je hebt nu al de keuze uit meer dan 200 opruimacties, dus er is er vast ook wel eentje in jouw buurt. Meld je nu al aan en zet 19 september groot in je agenda, want voor je het weet heb je andere afspraken gemaakt.

SPECIALE SCHOLENACTIE  OP 16 SEPTEMBER

Op zaterdag 19 september zijn alle scholen dicht, daarom kunnen scholieren al op woensdag 16 september meedoen met World Cleanup Day. Vraag dus aan je juf of meester of je je hele klas mag aanmelden!

Zit je in groep 7 of 8? Dan kun jij ook de Litterati-app gebruiken. Dat is nuttig én leerzaam. Met die app leg je namelijk vast welk afval je opruimt. Is het een flesje of een snoepwikkel? Ook kun je aangeven van welk merk de verpakking is. Zo komen we samen te weten wat het meest gevonden wordt. Vorig jaar waren dat de blikjes en werden met de app in totaal 78.000 afvalitems geregistreerd.

MAATREGELEN I.V.M. CORONAVIRUS

Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon roepen iedereen op om alleen in kleine groepen mee te doen. Op basis van de RIVM-richtlijnen hebben wij preventiemaatregelen geformuleerd om de opruimacties corona-proof en verantwoord uit te voeren. Daardoor blijft de kans op besmetting minimaal.

Bekijk hier een impressie van World Cleanup Day 2019, waaraan in Nederland 15.000 mensen deelnamen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Plastic Soup Foundation:

https://www.plasticsoupfoundation.org/2020/07/meld-je-nu-aan-voor-world-cleanup-day/

Meld je nu aan voor World Cleanup Day

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation, Sumatrakade, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV