Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meiden in India nemen het heft in eigen handen

Terre des Hommes

Terre des Hommes leert kinderen over hun rechten en hoe ze zelf voor hun rechten kunnen opkomen. Want een belangrijk middel om kinderuitbuiting te stoppen, is child empowerment, ook wel child participation genoemd. Veel van deze zogenaamde ‘agents of change’ voeren inmiddels als tieners actie om zo ook anderen aan het denken te zetten. Zoals de Indiase Bhargavi en haar vriendinnen.

‘We zullen zelf moeten opkomen voor onze rechten’

De meiden trokken met protestborden naar scholen, winkels en drukke straten om zo aandacht te vragen voor ongelijkheid tussen jongens en meiden, kindhuwelijken en kinderarbeid. Zo bereikten ze meer dan duizend mensen, waaronder ook overheidsfunctionarissen. Barghavi: “In een wereld die steeds minder tolerant lijkt te worden, moeten we zelf opstaan voor onze rechten. Alle kleine druppels bij elkaar vormen een oceaan.”  

Activiste vanuit GAA in India

De meiden zijn slechts enkele van de vele agents of change van de Girls Advocacy Alliance, een van de programma’s van Terre des Hommes en partners. Een zeer effectieve werkwijze voor een daadwerkelijke verandering, aangezien de jongeren zélf laten weten een andere toekomst te willen

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/meiden-in-india-nemen-het-heft-in-eigen-handen

Meiden in India nemen het heft in eigen handen

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV