Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meeste grote reisorganisaties in Nederland scoren goed op dierenwelzijn

World Animal Protection Nederland

Eerste ranking reisaanbieders door World Animal Protection

De meeste grote in Nederland actieve reisorganisaties scoren goed op dierenwelzijn, terwijl nog veel andere wereldwijde spelers achterblijven. Dat blijkt uit de eerste wereldwijde ranking van World Animal Protection, waarbij 14 grote toonaangevende reisorganisaties worden beoordeeld op hun beleid ten aanzien van dierenwelzijn. Airbnb heeft de hoogste score ‘zeer goed’, Booking.com en Tripadvisor scoren een ‘goed’ en TUI krijgt een ‘voldoende’. Bekende speler in Nederland, Expedia, scoort een onvoldoende.
Het onderzoek, in opdracht van World Animal Protection en uitgevoerd door de Universiteit van Surrey, kijkt onder meer naar hoe actief de bedrijven zijn in het veranderen van het (lokale) aanbod en het voorlichten van de consument. Belangrijk is ook hoe dierenwelzijn is verankerd in het bedrijfsbeleid. Airbnb scoort onder andere het hoogst omdat dierenwelzijn door het hele bedrijf veel aandacht krijgt. Daarnaast werkt het bedrijf aan bewustwording bij consumenten over wat diervriendelijke keuzes zijn en worden consumenten actief gestimuleerd om misstanden te melden.
De ranking laat ook zien dat Expedia onvoldoende scoort. Zo promoot en verkoopt het bedrijf, ondanks publieke druk en meerdere verzoeken om te stoppen, nog steeds kaarten voor attracties waarbij directe interactie en shows met dolfijnen plaatsvinden. Ook andere grote, maar in Nederland minder bekende organisaties, scoren matig of slecht.

Meeste grote reisorganisaties in Nederland scoren goed op dierenwelzijn

World Animal Protection Nederland

Natuur, Milieu en Dieren
Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV