Meer weten? informatie@fondsen.org

Meer dan 10.000 mensen vluchten voor geweld naar ziekenhuis CAR

Op de vlucht voor geweld hebben op 31 oktober 10.000 mensen hun toevlucht gezocht in het ziekenhuis in Batangafo, in het noorden van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Dat ziekenhuis wordt door Artsen zonder Grenzen ondersteund. Drie vluchtelingenkampen, veel huizen en een markt gingen in vlammen op. Honderden mensen vluchtten de jungle in.

Extra sanitair en behandeling gewonden

In het ziekenhuis van Batangafo hebben onze teams extra latrines en douches geïnstalleerd. Ook blijven we medische hulp bieden. In het ziekenhuis behandelden we 20 patiënten na de gevechten. 10 van hen hadden een spoedeisende operatie nodig. 2 mensen overleden aan de gevolgen van hevige brandwonden.

Ook geweld in Bambari

Teams van Artsen zonder Grenzen verzorgden 12 gewonden in het midden van de CAR, in Bambari, waar ook enkele gevechten uitbraken.

Gespannen situatie

De situatie in Batangafo en Bambari blijft gespannen. ‘Onze eerste zorg is het beschermen van de mensen en onze medische missie,’ zegt landencoördinator Omar Ahmed Abenza. ‘De humanitaire situatie in de CAR is zorgelijk. Vluchtelingen kampen met een gebrek aan voedsel, onderdak en andere basisbehoeften. Deze laatste uitbraak van geweld bedreigt hun veiligheid nog meer.’

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633