Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Marian van der Weele nieuwe voorzitter KNRM station Marken

KNRM

Alle reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben niet alleen schippers en opstappers, maar ook een plaatselijke commissie. Luzette Kroon, de vorige voorzitter van KNRM station Marken, heeft reeds in besloten kring afscheid genomen. Zij heeft de functie tot september jongstleden vervuld. Ze is maandagavond opgevolgd door Marian van der Weele.

Het is bij de KNRM traditie, dat bijna alle burgemeesters van de gemeente, waar het reddingstation onder valt, de voorzitters functie vervult. Luzette Kroon heeft op vrijdag 31 januari 2020 afscheid genomen als burgemeester van de gemeente Waterland, waar Marken onder valt. Zij werd per 1 februari 2020 dijkgraaf van waterschap Wetterskip Fryslân.

Waterland moest vervolgens op zoek naar een nieuwe burgemeester en deze werd gevonden in de persoon van Marian van der Weele. Zij werd op donderdag 11 maart 2021 tijdens een buitengewone raadsvergadering benoemd tot nieuwe burgemeester van de gemeente Waterland. 

Door de coronamaatregelingen liep de aanstelling van de nieuwe voorzitter van KNRM Marken vertraging op. Maar afgelopen maandagavond, tijdens een bemanningsvergadering in het boothuis, kon mevrouw Van der Weele officieel worden aangesteld als de nieuwe voorzitter van het KNRM reddingstation op het schiereiland.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-marken/marian-van-der-weele-nieuwe-voorzitter-knrm-station-marken

Marian van der Weele nieuwe voorzitter KNRM station Marken

KNRM

Mensen in nood
KNRM Hoofdkantoor, Haringkade, IJmuiden, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV