Meer weten? informatie@fondsen.org

Mag ik jouw aandacht voor kinderen zoals Auwnie?

Gert-Jan en Rianne Segers hebben acht jaar in Egypte gewoond. In die tijd hebben ze Auwnie ontmoet. Hij heeft hun hart geraakt voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden.

”Hij staat op ons netvlies gebrand. Auwnie, een jongen van zo’n 8 jaar oud met een waterhoofd en twee donkerbruine priemende ogen die je aankijken wanneer de deur openzwaait. En vervolgens zijn lach, zo breed, hartverwarmend.

We lopen door de straten van een straatarme vuilnisbeltwijk van Caïro. Een vrouw spreekt ons aan: “Wat doen jullie hier?” We vertellen dat we de kinderen met een handicap van onze zondagsschool bezoeken om te kijken wat we voor de gezinnen kunnen betekenen. “Kom”, zegt ze, “de neef van mijn zwager heeft ook zo’n kindje.”  En zo ontmoeten we Auwnie, zittend op een stapel kistjes. Hele dagen zit hij daar alleen in die kamer. Niemand die met hem speelt. Niemand die voor hem zorgt. Niemand die kijkt wat hij kan, laat staan dat iemand hem mee naar buiten neemt. Want stel je voor dat anderen hem zien. De schaamte zou te groot zijn.

Geraakt door de rauwe realiteit lopen we terug. Wat is de situatie voor kinderen met een handicap toch schrijnend. Geen toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en geen zicht op een toekomst. Deze kinderen worden helemaal buitengesloten.

Auwnie laat ons zien wat een onrecht mensen met een handicap wordt aangedaan. En hoe belangrijk het is om in actie te komen voor deze kinderen. Daarom zijn wij ambassadeur van Light for the World!

We horen de verhalen van deze prachtige organisatie die op zoveel plekken in de wereld kinderen en jongeren met een handicap een plek in de samenleving geeft. Hen ziet als unieke, mooie mensen. Door trots op deze kinderen en jongeren te zijn. En door hen toegang te geven tot gezondheidszorg, onderwijs en door hen een vak te leren. En heel belangrijk: familieleden en omgeving aan te moedigen naar hen te kijken als mensen met mogelijkheden.”

Zoals Auwnie zijn er helaas nog veel te veel kinderen en jongeren met een handicap die door de gemeenschap worden buitengesloten en geen zicht op een toekomst hebben. Jij kan de wereld van kinderen met handicap zoals Auwnie veranderen. Dankzij jouw gift kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen en jongeren met een handicap toegang krijgen tot medische zorg en onderwijs. Help je mee?

Gert-Jan Segers is voorzitter van de Christen Unie en werkt in de Tweede Kamer. Rianne Segers is orthopedagoog en werkt in het Special Onderwijs. Ze hebben samen met hun gezin 8 jaar in Egypte gewoond.

Delen:

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633