Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Maak coronavaccins en -behandelingen toegankelijk voor iedereen

SOMO

Meer dan honderd maatschappelijke organisaties, waaronder SOMO, vragen in deze open brief aan het Europese parlement en de nationale parlementen om een voorstel te steunen dat de toegang tot coronavaccins en -behandeling toegankelijk en betaalbaar maakt voor iedereen.

Het betreft een tijdelijke ontheffing van een aantal bepalingen uit TRIPSAgreement on Trade-related Intellectual Property Rights, het verdrag binnen de Werelhandelsorganisatie dat de handel in interlectuele eigendommen regelt. Het ontheffingverzoek is gedaan door India, Zuid-Afrika, Eswatini en Kenia.

Eerder nam het Europees Parlement een resolutie aan waarin ze de noodzaak voor een dergelijke flexibisering van het TRIPS-verdrag erkenen. Daarom is het sterke verzet van de Europese Commissie tegen het ontheffingsvoorstel betreurenswaardig.

De organisaties vragen de Europarlemenariërs en leden van nationale parlementen om in actie te komen: schrijf brieven, organiseer hoorzittingen en neem resoluties aan om de Europese Commissie te vragen het Europese standpunt over het ontheffingsvoorstel te heroverwegen en het voorstel juist te steunen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van SOMO:

https://www.somo.nl/nl/maak-coronavaccins-en-behandelingen-toegankelijk-voor-iedereen/

Maak coronavaccins en -behandelingen toegankelijk voor iedereen

SOMO

Maatschappij
KNSM-laan 17, 1019 LA Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV