Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lintjes voor vrijwilligers Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

Tijdens de Lintjesregen, traditioneel de dag voor Koningsdag, kregen bijna drieduizend mensen een Koninklijke onderscheiding. Ook meerdere vrijwilligers van Alzheimer Nederland zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun bijzondere inzet voor mensen met dementie.

Gerjoke Wilmink: ‘We zijn er enorm trots op dat zoveel vrijwilligers via deze weg geëerd worden voor hun belangrijke en belangeloze inzet voor mensen met dementie. In Nederland zijn er 290.000 mensen met dementie. Dankzij onze vrijwilligers is er altijd hulp in de buurt, zoals een Alzheimer Café.’

Vrijwilligerswerk

Zo’n 3600 vrijwilligers en 22.000 collectanten van Alzheimer Nederland zetten zich door het hele land met hart en ziel in om zo mensen met dementie en hun naasten te helpen. Van belangenbehartiger tot collecteorganisator en van gespreksleider tot voorlichter. Het vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde, juist ook in het afgelopen jaar waarin we te maken kregen met corona.

Een greep uit de vrijwilligers die onder meer door hun vrijwilligerswerk voor Alzheimer Nederland dit jaar de onderscheiding hebben ontvangen:

 • Marijke Verbeek, Den Helder. In 2011 werd zij vrijwilliger bij Alzheimer Nederland, regio Noord-Holland-Noord en dat is ze nog steeds. Ze was secretaris, richtte het Alzheimer Café in Schagen op en is gespreksleider. Zij organiseert de maandelijkse gespreksgroep en geeft regelmatig lezingen.
   
 • Thea van den Hurk, Eindhoven, coördinator Alzheimer Café. Al een kleine twintig jaar is Thea van den Hurk coördinator bij Alzheimer Café Eindhoven, onderdeel van de afdeling Zuidoost-Brabant. Zij organiseert de maandelijkse café-avond en zet zich in voor het lotgenotencontact, informatievoorziening en contacten met mensen met dementie, hulpverlening én voorlichting.
   
 • Marchien Oosterhuis-Strating, voorzitter afdeling Oost-Gelderland. Zij ontving een lintje vanwege haar tomeloze inzet voor Alzheimer Nederland en Hulphond Nederland, waar hun trouwe viervoeter iedere week jongeren ondersteunt tijdens hun therapie.
   
 • Adrie Teeuw-Bakker, Hardinxveld-Giessendam. Ze is sinds 2009 vrijwilliger bij Alzheimer Nederland. Ze fungeert als gastvrouw van het Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam en als lid van de werkgroep dacht/denkt zij mee over de opzet en vormgeving van het café.
   
 • Petra Koers, Westland. Zij heeft een lintje gekregen onder meer vanwege haar verdiensten als oprichter van het Alzheimer Café in Westland en als organisator van de lotgenotengroep Dementie.
   
 • Anneke van Rijswijk-Goorhuis, Sambeek. Afdeling Land van Cuijk kan op haar rekenen. Ze leidt rondetafelgesprekken, is onder andere bestuurslid van het Alzheimer Café en maakt deel uit van het Dementie Keten Team, dat later landelijk uitgerold werd.
   
 • Joke Janssen-van Beek, Venlo. Zij is onder meer collecte-coördinator voor Alzheimer Nederland in Venlo. 
   
 • Leo Groenewegen, De Lier. Naast zijn andere vrijwilligerswerk is hij is sinds 2008 in als collectant voor Alzheimer Nederland, met name in het buitengebied van Naaldwijk.
   
 • Lonneke Michielse, Papendrecht. Zij is grondlegger van het Alzheimercafé in Papendrecht. Daarnaast is zij ruim 30 jaar vrijwilliger bij VV Papendrecht.
   
 • Cobi Huistede-Ankersmid, Goor. Zij is onder meer collectant voor Alzheimer Nederland.

Felicitaties

Alzheimer Nederland feliciteert alle vrijwilligers met deze prachtige koninklijke onderscheiding!

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en mantelzorgers? Bekijk welke mogelijkheden en er zijn en meld je aan als vrijwilliger.  

Dit bericht is afkomstig van de website van Alzheimer Nederland:

https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/lintjes-voor-vrijwilligers-alzheimer-nederland

Lintjes voor vrijwilligers Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

Gezondheid en Handicaps
Alzheimer Nederland, Stationsplein, Amersfoort, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV