Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Ons programma in Zuid-Soedan heeft veel veranderd! En dat bleek nodig te zijn. Enkele jaren geleden heeft Light for the World onderzoek gedaan in opvangcentra van ontheemden in Zuid-Soedan. Het doel van het onderzoek was om de toegankelijkheid van humanitaire diensten te meten die werden geleverd door verschillende humanitaire hulporganisaties. Wat we hebben ontdekt, is dat de competenties, kwetsbaarheid en de behoeften van mensen met een handicap werden genegeerd:

  • De meerderheid van het personeel was zich niet bewust van de behoefte aan toegankelijke faciliteiten binnen de opvangcentra.
  • In de meeste programma’s en diensten die in de opvangcentra werden aangeboden, was er geen rekening gehouden met de behoeften van mensen met een handicap. Ook niet door hulporganisaties of de lokale overheid. Inclusief maken van (facilitaire) diensten werd als moeilijk en duur gezien en er was een gebrek aan interne capaciteit bij humanitaire organisaties om dit te realiseren.
  • Organisaties die opkomen voor mensen met een handicap waren onvoldoende betrokken bij de humanitaire hulpacties.

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan 3

Light for the World heeft daarom ingegrepen. We begonnen met het geven van workshops voor internationale humanitaire hulporganisaties, zodat om bewustwording over de inclusie van mensen met een handicap te vergroten. Die workshops eindigde met één vraag: Hoe? Een aanpak waarin de gemeenschap centraal staat was voor ons het antwoord op die vraag! Daarnaast ontwikkelde we een uitgebreide trainingsgids over thema’s als inclusief onderwijs, gezondheidszorg en levensonderhoud voor internationale humanitaire hulporganisaties.

We zijn gestart met een pilotproject. Ons Lab heeft de leiding genomen om faciliteiten en diensten in en rondom opvangcentra meer inclusief te maken tijdens hulpacties in noodsituaties. De meest invloedrijke humanitaire hulporganisaties in Zuid-Soedan hebben besloten om 5% van hun budget aan inclusie te besteden! Een resultaat waar we ontzettend dankbaar mee zijn!

Delen:

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV