Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Let een beetje op elkaar

Nederlandse Rode Kruis

Heel Nederland wordt getroffen door het coronavirus. Maar mensen die kwetsbaar zijn, hebben het nu extra zwaar. Zij ervaren vaker eenzaamheid en angst en voor sommigen is het niet mogelijk om zelf boodschappen te doen. Juist nu kun je met een sympathiek gebaar veel voor hen betekenen. Gelukkig zien we om ons heen al veel mooie initiatieven. Mensen doen boodschappen voor elkaar of bieden een luisterend oor. Dat moeten we blijven doen, en misschien nog wel méér de komende tijd.

Maak een sympathiek gebaar

Gebarentolk Irma was de afgelopen weken veel te zien in het nieuws en werd bekend door het hamstergebaar. Nu roept ze heel Nederland op: Let een beetje op elkaar, maak een sympathiek gebaar.

Roep anderen in jouw netwerk op om te helpen. Bekijk onderstaande video, oefen het gebaar en film jezelf als je het onder de knie hebt. Deel dit op je eigen social media kanalen met de hashtag #leteenbeetjeopelkaar om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te helpen.

Dit kun je doen voor kwetsbaren

Lees hoe je ouderen en kwetsbaren op een veilige manier helpt. Of meld je aan als Ready2Helper. Dan word je opgeroepen zodra er iemand in jouw buurt hulp nodig heeft.

Let een beetje op elkaar

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV