Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leonard Zijlstra benoemd als nieuwe directeur van Terre des Hommes Nederland

Terre des Hommes

De Raad van Toezicht van Terre des Hommes heeft Leonard Zijlstra benoemd als opvolger van Carel Kok, die zijn huidige functie als directeur per 21 mei 2021 zal neerleggen.

Leonard Zijlstra benoemd als nieuwe directeur

Leonard Zijlstra maakt sinds juni 2019 deel uit van het Terre des Hommes Leadership Team. Voordien was hij in dienst van ICCO, vier jaar als Country Director in Bangladesh en vier jaar als adviseur aan de raad van bestuur inzake strategie, innovatie, lobby en alliantie ontwikkeling. Leonard is sinds juni 2019 verantwoordelijk voor Lobby, Expertise en Programmamanagement bij Terre des Hommes Nederland.

Maarten Koopman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Terre des Hommes zegt over de benoeming van Leonard Zijlstra: “We zijn verheugd onze nieuwe directeur te hebben gevonden binnen het huidige Leadership Team. Leonard heeft mede vormgegeven aan de nieuw strategische richting en we zijn ervan overtuigd dat hij de juiste ervaring heeft om de organisatie in de toekomst te leiden.”

Leonard Zijlstra: “Ik vind het een eer om gevraagd te zijn om Terre des Hommes te leiden. Ik kijk ernaar uit samen met alle medewerkers en al onze stakeholders te werken aan een duurzame positieve verbetering in de levens van de meest kwetsbare kinderen.”

Carel Kok staat sinds maart 2017 als directeur aan het roer van Terre des Hommes. Hij heeft de organisatie door een herstructurering geleid en een nieuwe strategische richting voor de komende vijf jaar neergezet. Daarmee is zijn oorspronkelijke opdracht voltooid en heeft hij besloten dat dit het juiste moment is om zijn functie over te dragen.

Namens de Raad van Toezicht van Terre des Hommes bedankt Maarten Koopman Carel voor zijn leiderschap, visie en grote inzet voor de organisatie gedurende de afgelopen vier jaar: “Carel speelde een centrale rol in het herpositioneren van Terre des Hommes in haar missie om als kinderrechtenorganisatie kinderuitbuiting te bestrijden. De organisatie is hiermee klaar voor de volgende fase.”

Terre des Hommes zal zich in de toekomst nog meer te richten op het blootleggen van verborgen en onderbelichte vormen van kinderuitbuiting wereldwijd en op basis van onderzoek in nauwe samenwerking met partners en stakeholders oplossingen ontwerpen die leiden tot positief bestendige veranderingen voor kinderen. Meer dan dertig jaar na de totstandkoming van het VN-Verdrag voor de Rechten van het Kind is de uitbuiting van kinderen nog steeds wijdverbreid. Dit verdient onze volledige focus en inspanning.

Carel Kok: “ Ik ben erg trots dat ik de afgelopen vier jaren actief heb kunnen bijdragen aan de strijd tegen het onrecht van kinderuitbuiting. Ik ben vooral geraakt door de toewijding en het doorzettingsvermogen van onze medewerkers en partners. Het geeft voldoening en gevoelens van gerechtigheid om het leven van de meest gemarginaliseerde kinderen structureel te verbeteren. Ik wens Leonard veel succes in de volgende fase van deze voortdurende missie.”

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/leonard-zijlstra-benoemd-als-nieuwe-directeur-van-terre-des-hommes-nederland

Leonard Zijlstra benoemd als nieuwe directeur van Terre des Hommes Nederland

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV