Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leden VvAA in actie: Zorgverleners voor Zorgverleners

Amref Flying Doctors

Hoewel ook in Nederland de reguliere zorg weer onder grote druk staat, is de situatie in Afrika ronduit schrijnend. Zo zijn er in Malawi, een van de armste landen ter wereld, op dit moment slechts 350 dokters op een bevolking zo groot als Nederland. Daarnaast is er een groot tekort aan het meest noodzakelijke beschermingsmateriaal tegen het virus.

Crowdfundingsactie

Het doel van de crowdfundingsactie is dan ook om samen met de zorgprofessionals van VvAA geld in te zamelen om op korte termijn honderden lokale zorgverleners op te leiden én van beschermingsmateriaal te voorzien. Zorgverleners voor zorgverleners dus!

Wij trainen als Amref de lokale zorgverleners in Malawi met de mobiele trainingsapplicatie Leap. Eén van de medische modules richt zich hierbij specifiek op het bestrijden van Covid-19. Want getraind zorgpersoneel dat adequaat handelt in de frontlinie is nu belangrijker dan ooit!

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2020/zorgverleners-voor-zorgverleners

Leden VvAA in actie: Zorgverleners voor Zorgverleners

Amref Flying Doctors

Ontwikkelingshulp
Schuttersveld 9 2316 XG Leiden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV