Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Landendirecteur Esther:”Dit is al de derde keer dat mensen op de vlucht moeten”

Afgelopen maandag was landendirecteur van Irak, Esther Grisnich te zien op Uitgelicht! bij Family7. Ze vertelde over de stroom vluchtelingen uit Noordoost-Syrië dat naar Irak komt en hoe dat het, al instabiele land beïnvloedt. 

“Het is in Irak momenteel al instabiel. Je ziet in de media dat er veel demonstraties zijn en daar heeft het leger alle aandacht voor nodig. Dat is gevaarlijk, want juist die instabiele situatie wordt door ISIS aangegrepen om zich te hergroeperen. Je ziet bijvoorbeeld, ook in de omgeving van Mosul, dat er weer Facebookpagina’s opduiken die eerder inactief waren, met daarop geluiden dat ISIS actief recruiteert. Zowel in steden als op het platteland. In een gebied waar weinig banen beschikbaar zijn, is een aanbod om veel geld te verdienen voor veel mensen erg aantrekkelijk.

Natuurlijk proberen wij, samen met andere hulporganisaties een tegengeluid te laten horen. Bijvoorbeeld door mensen een baan te geven en door te werken aan vredesopbouw en jeugdinitiatieven. Maar het gebied is zo groot dat het lastig is iedereen te bereiken. De dreiging is groot.

Daarbovenop komt dat nu de vluchtelingen uit Noordoost-Syrië erbij komen. Eigenlijk is het een crisis bovenop een crisis. Inmiddels zijn er al meer dan 250.000 mensen op de vlucht en de verwachting is dat zeker 50.000 de grens naar Irak zullen oversteken. Het probleem is echt groeiende en de kampen stromen vol.

Landendirecteur Esther:”Dit is al de derde keer dat mensen op de vlucht moeten”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV