Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kopieer dit nieuwsbericht template

Op de Filipijnen beperken ze de impact van tyfoons op meerdere manieren. “Ik heb veel vrijwilligers van het Rode Kruis gesproken. Zij krijgen EHBO-training zodat ze kunnen helpen na een ramp. Maar ze zijn er juist ook om mensen te waarschuwen en te helpen evacueren vóór de ramp. Je merkt in de dorpen en steden dat die vrijwilligers een gevoel van veiligheid en zekerheid geven.”

“Maar er zijn ook andere manieren waarop we de impact van rampen kunnen beperken. Ik was bijvoorbeeld bij een plantage waar mangroveplantjes worden gekweekt. Die worden voor de kust geplant en groeien uit tot forse mangrovebomen met diepe wortels. Die zijn van groot belang want ze houden de bodem vast en breken vloedgolven, als een soort groene dijk voor de kust. Met de opbrengst van 3FM Serious Request: Lifeline investeren we onder andere in zulke bomen: met €50 planten we 60 mangrovebomen.”

“Zelf hoop ik in februari vader te worden, dus het verhaal van Jeremy en zijn dochtertje raakt me diep,” vertelt Wijnand. “Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: in veiligheid leven met onze geliefden om ons heen. Hoe gaaf is het dat wij deze kerst mensen als Jeremy een stukje veiligheid kunnen geven?”

Kopieer dit nieuwsbericht template

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV