Kopieer dit nieuwsbericht template

Op de Filipijnen beperken ze de impact van tyfoons op meerdere manieren. “Ik heb veel vrijwilligers van het Rode Kruis gesproken. Zij krijgen EHBO-training zodat ze kunnen helpen na een ramp. Maar ze zijn er juist ook om mensen te waarschuwen en te helpen evacueren vóór de ramp. Je merkt in de dorpen en steden dat die vrijwilligers een gevoel van veiligheid en zekerheid geven.”

“Maar er zijn ook andere manieren waarop we de impact van rampen kunnen beperken. Ik was bijvoorbeeld bij een plantage waar mangroveplantjes worden gekweekt. Die worden voor de kust geplant en groeien uit tot forse mangrovebomen met diepe wortels. Die zijn van groot belang want ze houden de bodem vast en breken vloedgolven, als een soort groene dijk voor de kust. Met de opbrengst van 3FM Serious Request: Lifeline investeren we onder andere in zulke bomen: met €50 planten we 60 mangrovebomen.”

“Zelf hoop ik in februari vader te worden, dus het verhaal van Jeremy en zijn dochtertje raakt me diep,” vertelt Wijnand. “Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: in veiligheid leven met onze geliefden om ons heen. Hoe gaaf is het dat wij deze kerst mensen als Jeremy een stukje veiligheid kunnen geven?”

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633