Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koffie met dubbele impact

Amref Flying Doctors

Koffie, maar dan met extra impact: Amref Flying Doctors en Moyee Coffee lanceren Leap Coffee, vernoemd naar de mobiele trainingsapplicatie waarmee Amref zorgverleners opleidt. Van elk pak koffie – dat Moyee standaard al eerlijk produceert – gaat een vast bedrag naar Amref Flying Doctors. Hiermee kunnen wij ruim 200 zorgverleners in Ethiopië trainen in de omgeving waar de koffieboeren werken. Dubbele impact dus.

Met de samenwerking steunt iedereen die de Leap Coffee koopt de opleiding van een zorgverlener in Ethiopië. Dat is keihard nodig. Want in Ethiopië is er maar één zorgverlener voor 130.000 mensen. In Nederland is dat één zorgverlener voor 300 mensen.

Het doel is om binnen één jaar 198 lokale zorgverleners op te leiden via Leap. Zij zullen zorg bieden aan maar liefst 396.000 Ethiopiërs waaronder aan de koffieboeren én hun gezin. Onze ambitie is het opleiden van 55.000 lokale zorgverleners in Ethiopië. Zo kan heel Ethiopië gebruik maken van goede gezondheidszorg, dicht bij huis.

Een logische match

Moyee Coffee zet zich in voor een leefbaar inkomen van koffieboeren in Ethiopië. Dit doen ze door het branden en verpakken van koffiebonen in Ethiopië te laten plaatsvinden. En om een inkomen te genereren is een goede gezondheid essentieel. Dat is in veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, allesbehalve vanzelfsprekend omdat er een groot tekort aan medisch personeel is. Om dit gat te dichten leidt Amref Flying Doctors Afrikaanse lokale zorgverleners op via Leap, een mobiel platform dat lokale zorgverleners uitrust met betrouwbare informatie en essentiële vaardigheden. Met Leap kan Amref direct tienduizenden lokale zorgverleners informeren en trainen via hun simpele mobiele telefoon. Zo ook in de omgeving waar de koffieboeren werken.

Patricia Vermeulen, directeur Amref Flying Doctors: “Wij zijn ontzettend trots op deze prachtige samenwerking. Door samen te werken kunnen wij onze impact in Afrika vergroten. Ons doel is dat iedereen in Afrika gebruik kan maken van goede en betaalbare zorg. Met Leap Coffee maken we een enorme impact in Ethiopië voor de boeren én hun gezin.’’

Amref Flying Doctors en Moyee Coffee hebben een duidelijke link met duurzaamheid en werken beiden aan een eerlijke wereld. Net als Moyee zet Amref zich in voor radicale verandering. Moyee in de wereld van koffie, Amref Flying Doctors voor een gezond en sterk Afrika.

Meer weten over Leap Coffee? Klik dan hier.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2021/koffie-met-dubbele-impact

Koffie met dubbele impact

Amref Flying Doctors

Ontwikkelingshulp
Schuttersveld 9 2316 XG Leiden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV