Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

KNRM Scheveningen start crowdfunding voor nieuwe reddingboot Jaap Pronk

KNRM Scheveningen is een crowdfundingsactie begonnen voor een nieuwe reddingboot. Onze reddingboot Beluga, de boot waarmee onze redders vorig jaar de woeste zee trotseerden tijdens het surfdrama op 11 mei, is toe aan vervanging. De Beluga is inmiddels 30 jaar oud. 
Het surfdrama heeft aangetoond dat een kleine, eenmotorige reddingboot eigenlijk te kwetsbaar is voor het werken in een zware branding, dichtbij het havenhoofd. Vandaar dat is besloten de Beluga te vervangen door een groter type RIB. Deze beoogde klasse is anderhalve meter langer dan de Beluga en tweemotorig. Dat betekent niet alleen meer power, maar ook extra veiligheid voor onze redders. 

De nieuwe reddingboot zal worden vernoemd naar Jaap Pronk, de vorig jaar overleden iconische reddingbootschipper uit Scheveningen.

Wilt u bijdragen aan de veiligheid van onze redders? Of een eerbetoon brengen aan Jaap Pronk, aan wie de KNRM zo veel dank verschuldigd is?

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-scheveningen/scheveningen-start-crowdfunding-voor-nieuwe-reddingboot-jaap-pronk

KNRM Scheveningen start crowdfunding voor nieuwe reddingboot Jaap Pronk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV