Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

KNRM haalt 53 marinematrozen van het IJsselmeer

KNRM

Nadat 53 matrozen en twee officieren van de Koninklijke marine bij een maritieme eindoefening met rubberboten op het IJsselmeer te ver afdreven, schoten vijf reddingboten van de KNRM te hulp. Drie matrozen waren tijdens de eindoefening van de Eerste Maritieme Militaire Vorming (EMMV) op het IJsselmeer te water geraakt. Eén persoon moest met een schouderblessure naar het ziekenhuis.

Onder coördinatie van het Kustwachtcentrum in Den Helder, die ook een helikopter inzette, werden alle opvarenden in korte tijd in veiligheid gebracht. Schepen in de buurt fungeerden bij de opvang als een drijvend platform. Aan de wal bij Oude Zeug waren veel hulpdiensten verzameld. Ambulances, brandweer en een traumaheli stonden klaar. Uiteindelijk bleken enkele mariniers slechts licht onderkoeld en hoefde niemand verder behandeld te worden.
De reddingboten van Den Oever, Medemblik, Andijk en Enkhuizen hebben daarna ook de zes rubbervlotten aan wal gebracht om volgende meldingen van afgedreven vlotten te voorkomen. 

Stormachtige dag houdt redders bezig
Het stormachtige weer zorgde voor veel alarmeringen bij de KNRM. Ook de reddingstations Katwijk, Ter Heijde, Hindeloopen, Lemmer, Blaricum en Huizen werden gealarmeerd voor zwemmers en jachten in problemen. Gelukkig betroffen het voornamelijk loze meldingen. KNRM Ouddorp haalde twee onderkoelde surfers uit het water.
Door de lage watertemperatuur en de harde wind is watersporten deze week een frisse activiteit. Goede warme kleding is noodzakelijk . Wie begint te rillen van de kou moet beducht zijn voor onderkoeling en op tijd de warmte opzoeken. Ga nooit alleen surfen of zwemmen in open water. Zorg dat iemand weet waar je bent.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-haalt-53-marinematrozen-van-het-ijsselmeer

KNRM haalt 53 marinematrozen van het IJsselmeer

KNRM

Mensen in nood
KNRM Hoofdkantoor, Haringkade, IJmuiden, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV