Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kleinzoon verzamelaar Koenigs schenkt portretbuste

Familie Koenigs en Museum Boijmans (Van Beuningen)

De afgelopen 22 jaar is het museum, maar ook de gemeente Rotterdam en de Nederlandse Staat, voortdurend geconfronteerd geweest met eigendomsclaims van kleindochter Christine Koenigs, mede optredend namens vijf andere van de in totaal veertien erfgerechtigde (achter)kleinkinderen. Begin maart dit jaar werd de laatste claim ook in hoger beroep afgewezen door het gerechtshof in Den Haag.

De schenker behoort niet tot de groep van vijf erven die de afgelopen 22 jaar voortdurend juridische procedures in verband met eigendomsclaims heeft gevoerd, welke keer op keer zijn afgewezen.

Floris Koenigs, een broer van claimante Christine Koenigs, doet de schenking als blijk van waardering, mede namens andere erven die de jarenlange claims niet ondersteunden, voor de wijze waarop het museum sinds 1935 de Koenigs Collectie heeft verzorgd en de naam van de verzamelaar hoog in het vaandel heeft gehouden. Hiermee volgt hij het voorbeeld van zijn grootvader Franz Koenigs die, toen hij vernam dat zijn collectie van de bank was aangekocht door Van Beuningen en voor altijd bijeen zou blijven in Museum Boijmans, uit vreugde nog twee bijzondere tekeningen schonk ter completering. Diens kleinzoon volgt ook het voorbeeld van de erven van de jongste zoon van de verzamelaar, mr. W.O. Koenigs (voormalig voorzitter van de Vereniging Rembrandt), die in 2016 een geschilderd portret van de beroemde verzamelaar aan het museum schonken.

Kleinzoon verzamelaar Koenigs schenkt portretbuste

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV