Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kledingconvenant neemt klacht tegen C&A in behandeling

SOMO

De klachten- en geschillencommissie van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel heeft SOMO, Action Labor Rights en Schone Kleren Campagne laten weten dat het de vorige maand ingediende klacht in behandeling neemt.

De organisaties dienden een klacht in tegen kledingconvenantlid C&A omdat het kledingbedrijf klachten van arbeiders in de Roo Hsing fabriek in Myanmar niet op de juiste manier aangepakte.

Het Roo Hsing management startte twee jaar geleden een treitercampagne tegen de nieuw opgerichte vakbond. Dit leidde onder meer tot het ontslag en gedwongen vertrek van de vakbondsleiding. Ondanks herhaalde pogingen, verzuimde C&A effectief op te treden en de onrechtmatige acties van het management te corrigeren.

Nu de klacht in behandeling wordt genomen, hopen de organisaties dat C&A nu wel zijn verantwoordelijkheid neemt en het management van Roo Hsing aanspreekt om vakbondsvrijheid te waarborgen en de ten onrechte ontslagen werknemers en zij die gedwongen werden om te vertrekken, weer in dienst te nemen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van SOMO:

https://www.somo.nl/dutch-garment-agreement-takes-up-complaint-against-ca/

Kledingconvenant neemt klacht tegen C&A in behandeling

SOMO

Maatschappij
Sarphatistraat 30, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV