Kittenkatertjes Twizzel & Flash

flash-en-twizzel-2_bew-e1572757465855.jpg
  • Andere katten: ja
  • Kinderen: 6+
  • Huis met tuin of appartement
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Kittenkatertjes Twizzel en Flash waren gedumpt, samen met zusje Poppy en broertje Doezel. In een mandje werden ze, in het holst van de nacht, zomaar op straat gezet. Ze waren ernstig niesziek: ze snotterden, hun oogjes waren rood en zaten helemaal dichtgeplakt.

Amper 9 weken jong, lagen ze dicht tegen elkaar aan, ziek en bang achterin een hokje. We hebben ze meerdere keren per dag behandeld. De oogjes schoongemaakt en gezalfd. En dat lieten ze allemaal prima toe. Ze waren duidelijk mensen gewend.

Na een weekje leek het beter te gaan. Helaas kregen ze daarna een flinke terugval en zaten ze er weer snotterig bij. Twizzel en Flash lagen, als een hoopje ellende, tegen elkaar aan geplakt. Ze waren misselijk, gaven over en wilden niet meer eten. Ze begonnen ook af te vallen. We hebben ons grote zorgen gemaakt over de kleintjes.

We hebben ze medicatie gegeven en gedwangvoerd. Want ze moeten eten. Anders worden ze niet beter. Gelukkig ging het na een aantal dagen weer de goede kant op. De misselijkheid trok weg en hun eetlust kwam terug. De oogjes openden zich en begonnen weer helderder te staan. En ze werden speels en druk.

Twizzel en Flash, twee kleine katertjes van ongeveer 15 weken jong, zijn nu op zoek naar hun liefdevolle thuis. Het zijn lieve sociale kittens, die een slechte start in het leven hebben gehad. Kittens die, zo jong, zo ziek zijn geweest, kunnen gevoelig blijven voor niesziekte en het kan dus terugkomen. Ook kunnen ze eventueel een andere kat aansteken. Hun nieuwe baasje zal hier dus goed op moeten letten.

Poppy en Doezel zijn al samen geplaatst. We plaatsen deze twee kittens ook alleen saampjes. De kleintjes hangen namelijk enorm aan elkaar. Ze hebben ook al zoveel samen moeten doorstaan. Deze volgende spannende stap mogen ze dan ook samen maken. Je merkt duidelijk dat ze elkaar gewoon nodig hebben. Ze leren van elkaar, wassen elkaar, slapen samen en spelen samen.

Ze zijn ingeënt en gechipt. Castratie moet op latere leeftijd worden uitgevoerd. Dit mag dan nog bij onze eigen dierenarts, op onze kosten. Castratie is een absolute voorwaarde voor adoptie.

Wilt u kennismaken met deze schatjes? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Fotografie © Inge van der Meer

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS TWIZZEL EN FLASH HELPEN!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN